DESIDERIO N°1 će se prvi put predstaviti hrvatskoj publici na 8. Pink Dayu, međunarodnom festivalu ružičastih vina, pjenušaca i šampanjca koji će se održati 21. ožujka 2020. u Muzeja Mimara u Zagrebu

desiderio pjenusac

Nastajanje vina mogli bismo usporediti s umjetnošću, a DESIDERIO N°1 Rosé Spumante Cuvée Prestige Brut možemo gledati kao umjetničko djelo. K tome, bliska je poveznica između umjetničkih djela i DESIDERIO N°1. Unatoč tome što nastaje u Trevisu, DESIDERIO N°1 ured smješten je unutar umjetničke galerije u Johannesgasse 17 u srcu Beča, koja je otvorena za posjetitelje željne uživanja u prostoru ispunjenom umjetninama uz čašu prosecca.

Kako bi bocu prosecca prezentirali kao umjetničko djelo iznutra i izvana, DESIDERIO N°1 angažirao je poznatog austrijskog umjetnika Andrew Stixa, čovjeka s potencijalom, genijalnošću te odvažnom glavom revolucionara i srcem dječaka. Prilikom stvaranja umjetničkog djela DESIDERIO N°1 Art Must Be Tasted, Andrew je bio fasciniran okusima koje čovjek može iskusiti ako mu zatvore oči. Prije svega, tu su jedinstven okus i miris prosecca.

DESIDERIO N°1 na proces stvaranja prosecca gleda kao na umjetnost. Kako bi proizveli najfinija vina, odlučili su izbjeći moderne tehnike masovne proizvodnje koje se koriste za proizvodnju vina prihvatljive kvalitete s konzistencijom okusa i u velikoj količini. Međutim, odlučili su prihvatiti moderne znanstvene tehnike koje su omogućile bolje razumijevanje onoga što određenim vinima daje individualna obilježja. U DESIDERIO N°1 izmiješane su najbolje tradicionalne tehnike proizvodnje vina sa znanstvenim spoznajama stečenim tijekom posljednjih godina kroz bioenologiju, što je omogućilo da "ručno izrađuju" različita vina koja će DESIDERIO N°1 etiketu učiniti omiljenom među onima koji cijene fino vino.

Naravno, nije važno koliko znanja o vinu imate ako zaboravite najvažniji sastojak svega što mora biti uključeno u svakoj fazi procesa proizvodnje vina od sadnje vinove loze do zatvaranja boce - strast. Možete napraviti dobro vino samo ako ste strastveni prema njemu! A DESIDERIO N°1 je drugo ime za strast!

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.