Mlad, prekrasan i uspješan, Kilian Hennessy jedan je od najosebujnijih parfemskih majstora na svijetu. Prilikom svoga posjeta Parfemskom institutu Flores u Zagrebu, nasljednik moćne loze Hennessy (proizvođača slavnog Hennessy konjaka) i unuk osnivača LVMH Grupe, predstavio je svoj ekskluzivni parfemski brand „By Kilian". Kroz svoje snažne i erotične parfeme, neke od najljepših i najskupljih koji postoje na tržištu, Kilian savršeno nastavlja obiteljsku tradiciju luksuza i ljepote

kilian hennessy

Kilian Hennessy nosi prezime bremenito bogatim i zanimljivim nasljeđem. Njegovi su preci jedni od svjetskih pionira u proizvodnji vrhunskih konjaka - slavnog Hennessy konjaka - a Kilianov djed, osnivač je LVMH Grupe (Moët Hennessy-Louis Vuitton Group), svjetske holding-kompanije za luksuzne brandove kao što su Kenzo, Givenchy, Guerlain, Fendi, Dior, Tag Hauer, Céline, Donna Karen, Hennessy, Louis Vuitton itd.

Od obiteljskih podruma do angažmana u Dioru

Kilian se rodio (prije 33 godine), okružen luksuzom i raskoši, a djetinjstvo je proveo na bajkovitim, zelenilom i suncem okupanim imanjima te po obiteljskim podrumima Hennessyjevih u francuskoj regiji Cognac. Umjetnost, književnost, vrhunska estetika te miris konjaka i cigara, koje je upijao kao dijete, snažno će kasnije utjecati na njegovo stvaralaštvo u parfemskoj industriji. Strast prema parfemima i umijeću izrade mirisa počinje pred kraj studija na pariškoj Sorbonni. Kao diplomski rad na Studiju komunikacijskih znanosti Kilian piše tezu o semantici parfema i mirisa kao općem asocijativnom jeziku Bogova i smrtnika.

„Istraživanja su me vodila sve dublje i dublje u fascinantan svijet izrade parfema te nevjerojatne moći mirisa kao poruke. Odrastao sam s mirisom drveta natopljenim konjakom i aromama egzotičnog duhana, a svo znanje koje sam prikupio tijekom pripreme diplomskog rada učvrstili su moju odluku - život želim posvetiti stvaranju najstrastvenijih i najposebnijih mirisa koji postoje.", objašnjava Kilian. 

Svoju karijeru započeo je u New Yorku gdje je radio za kuću Christian Dior, a nastavio u tvrtkama Paco Rabanne, Alexander McQueen i Giorgio Armani. Iskustvo i znanje pretočio je nedavno, nakon završene Škole parfema u Parizu, u vlastiti brand „By Kilian", utjelovljenje profinjene, zavodljive, mračne i tajanstvene estetike, kako u vizualnom, tako i u olfaktivnom smislu.

kilian hennessy, parfemi by kilian

Baudelaire i Macbeth kao parfemska inspiracija

Kolekcija mirisa „By Kilian" savršeno utjelovljuje osobnost njihova stvaratelja, strastvenog ljubitelja književnosti i poezije. L'Oeuvre Noire (Mračni opus) je harmonično koncipiran niz 10 elegantnih i moćnih parfema, faustovske atmosfere. „Obožavam književnost, mogu satima sjediti i čitati. Opsjednut sam posebno klasicima 18-og i 19-og stoljeća. Lako se izgubim u stihovima Baudelairea ili Rimbauda. I sam puno pišem. Moj intimni dnevnik uvijek je uz mene.", kaže Kilian.

Neodoljiva mirisna senzualnost

Kilianovi parfemi dodiruju tri tematske cjeline - Ljubav, Raj i Napast. Oni su vrlo senzualni, snažni i animalni, a tvore ih vrijedni i rijetki sastojci iz svih krajeva svijeta, kombinirani u mirisne senzacije neobične ljepote. Jedan od svakako najpoznatijih, kojeg je i sam Kilian nosio tijekom našega susreta, jest neodoljivi - Back to Black, čisti mirisni afrodizijak, kojim dominiraju arome duhana i slatke note meda. Svježinu mu daje bergamot, a strast mu podaruju vruće arome kardamoma i korijandra. Uz med, toplinu jamče srednje drvenaste note - cedar i vetiver, dok bazu čine moćne note ambre, burbon-vanilije i gorkog badema.

institut parfumeur flores, parfemi by kilian

Svi oni koji vole impozantne, posebne, intrigantne i senzualne mirise, pronaći će svoj omiljeni parfem među 10 Kilianovih. Parfumeri s kojima Kilian najčešće radi su Calice Becker i Sidonie Lancesseur. Njihove afrodizijačke kombinacije variraju od slatko-gorkih, preko alkoholnih do drvenastih nota. Mnogi su zaljubljeni u miris Straight to Heaven, kojim dominiraju vruće, zavodničke i seksi arome ruma i pačulija.

Nova linija

Kilian je krajem 2009. lansirao i novu liniju nazvanu Arabian Nights koja slavi raskošne mirise Istoka i temelji se većinom na egzotičnim sastojcima koji su karakteristični za Istok. Kolekcija će se, u svom krajnjem obliku, sastojati od 5 mirisa, 5 olfaktivnih harmonija, ispletenih oko 5 esencijalnih ulja koja simboliziraju Istok - agar (oud), ruža, tamjan, ambra i mošus. Na tržištu se mogu naći dva parfema iz nove linije: Pure Oud i Rose Oud. Temeljni motiv na kojem počiva cijela kompozicija je plemenito drvo agar - oud, porijeklom iz jugoistočne Azije. Njegove arome parfemu daju animalistički, vrući i senzualni (gotovo seksualni) trag. U mnogim zemljama Bliskog Istoka oud vrijedi više od zlata, stoga je Kilian simbolično kreirao bočicu, koja je, dakako, crna (kao uostalom i sve njegove bočice), ali ima zlatnu pločicu s ugraviranim imenom mirisa.

kilian hennessy i zora bjelousov

Sve Kilianove parfeme, kao i Pure Oud i Rose Oud, možete otkriti, pomirisati i nabaviti u Zagrebu, Institut Parfumeur Flores, Dežmanov prolaz 2.

Atmosferu s Killianovog gostovanja u Floresu pogledajte u galeriji fotografija:

Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu
Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu Kilian Hennessy u Institutu Parfumeur Flores u Zagrebu
Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.