Oduvijek ste maštali o prekrasnom, bijelom osmijehu? Namirnice poput crnog vina, kave, čajevi, začina poput kurkume te nekog povrća i voća, mogu pridonijeti promjeni boje zubi. Tu su i drugi faktori, poput pušenja, karijesa, infekcije, koji utječu na bjelinu vaših zubi

notino izbjeljivanje zubi

Osim redovite oralne higijene i posjeta zubaru svakih šest mjeseci, ponekad je potrebna dodatna pomoć kako biste održali zdravlje zubi i njihovu bijelu boju. Donosimo vam nekoliko savjeta za izbjeljivanje zubi kod kuće, uz pomoć kojih će vaš osmijeh zablistati. 

Pasta za izbjeljivanje zubi

Zubi s godinama mogu promijeniti boju, a najčešći uzrok je nakupljanje plaka. Kako bi se to spriječilo, preporučuje se redovito pranje zubi kvalitetnom pastom i nježnom četkicom za zube. Pasta za izbjeljivanje zubi jedan je od najjednostavnijih načina kako postići ili održati bjelinu zubi. Iako vaši zubi neće postati nekoliko nijansi bjelji preko noći, kao što biste postigli odlaskom stomatologu, zubne paste za izbjeljivanje su odličan kućni pomoćnik koji će pomoći ukloniti površinske mrlje nastale hranom, raznim pićima i pušenjem, smanjiti žutilo i vratiti zubima sjaj i bjelinu.

notino izbjeljivanje zubi

Trakice za izbjeljivanje zubi

Trakice za izbjeljivanje zubi odličan su i praktičan izbor kada ste na budžetu. Radi se o proizvodu za izbjeljivanje zubi kod kuće u obliku ljepljivih najlonskih trakica. Prednosti trakica su relativno niska cijena i jednostavnost upotrebe. Većina kao glavni sastojak sadrži vodikov peroksid koji djeluje na površinu cakline. Sigurne su za zubnu caklinu, a ne izbjeljuju plombe ni implantate. Nanošenje trakica je jednostavno, a prije njihova korištenja, važno je pročitati upute. Prije nanošenja, zube je potrebno blago iščetkati s četkicom za zube, bez korištenja paste, kako bi se uklonile eventualne naslage. Trakice se potom nanose na suhe zube i drže obično između pol sata i sat vremena, prema savjetu proizvođača.

notino izbjeljivanje zubi

Ostali proizvodi za izbjeljivanje zubi
Osim trakica i pasta za izbjeljivanje zubi, u svoju rutinu možete uvesti i vodicu za ispiranje usta s učinkom izbjeljivanja, olovku ili puder za izbjeljivanje zubi.

Ako se tek spremate za sunčanje na plaži ili ste se upravo vratili, preplanula put dodatno će naglasiti vaš novi blistav osmijeh. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.