Što učiniti kada vam je kosa beživotna i umorna, oštećena tradicionalnim kemijskim bojama? Ili je naprosto želite malo osvježiti i dati joj sjaja, a da je ne uništavate kemikalijama... Možda bi trebalo isprobati biljne boje za kosu. Pročitajte sve što o njima trebate znati prije no što ih stavite na kosu

zena s obojenom kosom100 % prirodna, bio-boja za kosu, boja je na bazi biljnih ekstrakata, bez amonijaka i bez hidrogen-peroksida. Rezultat bojenja je malo različit od uobičajene boje, ali ono što je važno jest postizanje lagane i postepene promjene prirodne boje kose, dok je učinak mnogo prirodniji, bez efekta „kacige" ili bez šokantnih iznenađenja.

Prednosti

Prednost korištenja bio-boje za kosu je njena bezopasnost i vrlo rijetke alergijske reakcije, jer ona učinkovito štiti osjetljivo vlasište umanjujući tako rizik od alergije. Sastavljena je na temelju prirodnih biljnih pigmenata, koji se priljubljuju uz vlas, a da pritom u nju ne prodiru, kao što je to slučaj s klasičnim kemijskim bojama.

Bio-boja ima i jednu drugu prednost - ona poštuje prirodu vlasi tako da ponekad regulira i lučenje sebuma (rad lojnih žlijezda), pa se kosa manje masti. 

Biljna boja preporuča se ženama koje žele da im kosa ima izgled prirodne i autentične boje, i njome žele samo osvježiti svoju pravu boju kose. 

Tako će se, na primjer, mješavinom na bazi čokolade, kane ili cikorije postići mahagonij odsjaji, dok će se ekstraktima kamilice naglasiti nijanse plave boje kose...

Načelno, biljne boje za kosu mogu koristiti i trudnice, dok im se ne preporuča apliciranje kemijskih boja, posebno ne tijekom prva tri mjeseca trudnoće.

Mane

Loša strana biljnih boja za kosu jest što se brzo ispiru, često ne pokrivaju sijede vlasi i trebaju se nanositi češće kako bi kosa bila savršeno sjajna i ujednačenog tona. 

Biljne boje za kosu skuplje su od običnih i često imaju (gelastu) teksturu koju je teže nanijeti na glavu i koja tijekom držanja curi. 

Također, kako biste dobili željeni efekt i sjaj, biljne ćete boje morati držati dulje nego obične (minimalno oko 45 minuta). 

Koristan savjet

Prvo bojanje biljnom bojom napravite kod svog frizera. Istina je, ne preporučuju je svi frizeri, zato je najbolje prethodno se raspitati. Ako kupite svoju biljnu boju i želite da vas njome oboje u salonu, također se najprije raspitajte je li to moguće, jer saloni drže boje za kosu onih brandova s kojima surađuju, pa nisu uvijek spremni obojiti vas proizvodom koji donesete.  

Hennaplus

hennaplus

Osim što prekriva sijede vlasi, ova prirodna boja za kosu štiti kosu i od vanjskih utjecaja. Dodatak organskog ekstrakta sjemenki suncokreta optimalno kosu štiti od UV zraka te čuva postojanost boje tako da kosa ostaje obojena i do 3 mjeseca, a ekstrakt bezbojne kane hrani i štiti kosu tijekom bojanja. 

Ove boje za kosu doista su zdrave jer ne sadrže katrane, fenole, alergene mirise, ftalate, metalne soli, kao niti sintetske sastojke, od kojih je jedan PPD koji često izaziva alergijske reakcije. 

Hennaplus trajne boje za kosu potražite u bio&bio trgovinama.

Color Erba

color erba

Boja za kosu bez amonijaka, s algama, orahovim ljuskama, kestenom, kamilicom, kanom i aloom verom, potpuno prekriva sijede vlasi, daje kosi izvanredan sjaj, te njeguje tjeme i samu vlas od isušivanja. 

Naći ćete je u boljim ljekarnama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.