Čičkovo ulje u nas se tradicionalno koristi u njezi kose i vlasišta, međutim nekako se zaboravlja blagotvorni učinak ekstrakta čička i na kožu lica i tijela. Naime, arktin, ekstrakt dobiven iz ploda čička, na prirodan način potiče proizvodnju kolagena u koži i pomaže smanjenju nastanka bora

žena, ekstrakt čička za ljepotu kože

Čičak, ta simpatična biljčica bodljikavih tamnoljubičastih cvjetova,  svima nam je poznata još iz djetinjstva. Njegovi cvjetovi puni su sitnih čvrstih latica s kukicama pomoću kojih lako prianjaju uz odjeću. Ova bodljikava biljka je podrijetlom iz Azije, gdje su ljekovita svojstva čičkova cvijeta odavno poznata, a i danas se koristi u ajurvedskoj medicini te u tradicionalnoj kineskoj medicini. Čičak se najčešće koristi u liječenju prehlada, problema s kožom, poremećaja koji zahvaćaju bubrege te kod nekih virusnih oboljenja.

U našim krajevima, čičkovo se ulje tradicionalno koristi u njezi kose i vlasišta, no zaboravlja se da on ima i izvanredna anti-age svojstva za kožu. Naime, ekstrakt čičkova cvijeta uistinu je poseban - sadrži arktin koji stimulira proizvodnju kolagena, važnu komponentu u izgradnji vezivnoga tkiva. Zbog toga vezivno tkivo postaje gušće i koža ima bolji tonus. Elastičnost kože znatno se poboljšava, a istodobno se smanjuje pojava bora.

nivea visage pure and natural s ekstraktom čička

Femina.hr preporuka - Nivea Visage dnevna i noćna krema Pure&Natural s ekstraktom čička: dnevna krema se brzo upija, a sadrži upravo arktin, ekstrakt dobiven iz ploda čička, koji na prirodan način potiče proizvodnju kolagena u koži i pomaže smanjiti nastanak bora. Koža ponovno postaje elastična, a bore su vidljivo smanjene. Ulje argana prirodan je izvor vitamina E, a idealna je zaštita od slobodnih radikala u koži koji su rezultat utjecaja iz okoliša ili stresa. Krema je lagana, nježna emulzija i brzo se upija u kožu (cijena: 65,30 kn). Bogata noćna krema na prirodan način potiče procese regeneracije kože tijekom noći. Ekstrakt ploda čička i ulje argana s vitaminom E iz organskog uzgoja potiču stvaranje kolagena u koži te vidljivo smanjuju bore. Krema ne sadrži parabene, umjetna bojila i silikonska ulja (cijena: 65,30 kn).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.