Igle i skalpeli su totalno out! Navijamo za tretmane koji bore peglaju nježno i neinvazivno. Saznajte sve o akvaforezi, tretmanu koji uspješno pomlađuje kožu lica

zena, tretman, akvaforezaU modernim dermatološkim ordinacijama i kozmetičkim salonima visoke kvalitete, s razvojem tehnologije i kozmetičkih formula, tretmani postaju sve nježniji, učinkovitiji i jednostavniji. Botox je već davno out, kao i kirurški zahvati.

Kao najučinkovitiji borci za vječnu mladost navode se uravnotežena prehrana, dobar san, totalno izbjegavanje stresa i, dakako, sofisticirani dermokozmetički tretmani. Među njima, kada se govori o uklanjanju bora, celulita i svih ostalih neprijatelja mladosti i ljepote, neosporno kraljuje - laser.

Jedna od trenutačno najučestalije provođenih metoda pomlađivanja u svijetu i u nas, koja se vrši laserom, naziva se akvaforeza. Akvaforeza je zapravo mezoterapija bez igle, tj. njena suvremena alternativa. Riječ je o potpuno bezbolnom tretmanu koji pomlađuje kožu lica, smanjujući bore, i to povećanjem hidratacije i prokrvljenosti tkiva lica. 

Klasična mezoterapija je ubrizgavanje određenih sastojaka iglom u kožu, najčešće s ciljem topljenja masti (vrlo je učinkovita protiv celulita) i uklanjanja bora. Dobre rezultate ove metode zasjenjuje bolnost, nelagoda, velik broj uboda i modrice na mjestu tretmana, koje su vidljive i koje dugo ostaju na licu i moraju se prekrivati jakim puderima. Zahvaljujući akvaforezi sve te neugodne strane mezoterapije su u cijelosti uklonjene jer se pomoću električnih valova tvari bezbolno unose kroz kožu. 

Bez igle, modrica i bolova

Pri provođenju akvaforeze koriste se električni valovi pomoću kojih u kožu prodiru potpuno prirodne tvari na bazi vitamina, minerala i bjelančevina, te ubodi iglom nisu potrebni kao kod klasične mezoterapije. Primjenom lasera koji jača cirkulaciju i limfnu drenažu metoda ima mnogo jači efekt od klasične mezoterapije te se može mjeriti s kirurškim liftingom. 

Nisu potrebni anestezija i oporavak, nema modrica, niti oteklina na licu, a tretman se može raditi neograničeni broj puta. 

zena, tretman pomladjivanjaKod kirurškog liftinga ostaju ožiljci uz moguće komplikacije te je potrebna anestezija uz oporavak. Kod operacija se vrši skraćivanje kože, tj. mišića dok površina i kvaliteta kože ostaje nepromijenjena.

Kod akvaforeze se uz efekt liftinga vrši pomlađivanje i oporavak kože pri čemu se vidno poboljšava struktura, izgled i kvaliteta kože. Akvaforeza daje mnogo prirodniji izgled lica pri čemu se očuva njegova osobnost.

Tretman počinje osvjetljavanjem područja koje se tretira, te se posebnim nastavkom bezbolno ubrizgava aktivna supstanca. Ona je hladna i nema termičkog djelovanja, a sastoji se od tvari za hidrataciju, antioksidansa, stimulatora imuniteta kože itd. 

Akvaforeza se ne preporuča osobama oboljelima od padavice, osobama koje imaju problema sa štitnjačom, ugrađenim pacemakerom ili maloljetnim osobama.

Cijena akvaforeze u kozmetičkim salonima i dermokozmetičkim centrima visoke kvalitete iznosi oko 500 kn.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.