Odlučite koji look želite, dramatičan i glamurozan ili suptilan i sofisticiran! Prema tome odaberite duljinu i gustoću umjetnih trepavica. Navečer najčešće koristimo crne umjetne trepavice, ali za dan osobe svjetlijeg tena i kose za prirodniji izgled mogu koristiti svijetlo ili tamno smeđe

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Umjetne trepavice su prošle dugi put od sredine prošloga stoljeća kada su se nosile velike trepavice koje su baš izgledale lažno, do danas kad ih većina žena nosi kako bi istaknule oči, ali da ne izgledaju suviše umjetno.

Evo kako staviti, čistiti i čuvati umjetne trepavice:

1. Imate nekoliko mogućnosti kada je riječ o umjetnim trepavicama: umjetne trepavice u komadu različitih veličina, gustoće i oblika te male nakupine pojedinačnih trepavica - parcijalne umjetne trepavice.

Umjetne trepavice za cijelo oko daju dramatičan i glamurozan look, ali i suptilniji, ovisi o obliku, gustoći i duljini, dok parcijalnim umjetnim trepavicama popunjavate svoje rijetke trepavice i to najčešće u vanjskim kutovima očiju. I jedne i druge možete koristiti nekoliko puta.

2. Kad kupujete trepavice odaberite točno onakve kakve želite, da ne budu predugačke ili prekratke te prerijetke ili preguste, onakvog oblika kakav želite. Ukoliko imate malo oko, korijen umjetnih trepavica, znači onaj dio koji sjeda na vaš korjen trepavica bi mogao biti duži od vašeg kapka, u tom slučaju ih skratite škaricama.

3. Prije stavljanja umjetnih trepavica kompletno našminkajte oči i na svoje trepavice bogato nanesite maskaru. Ako su vaše trepavice ravne, uvijte ih malo uvijačem za trepavice prije nanošenja maskare.

katy perry, cheryl cole
Katy Perry i Cheryl Cole velike su "konzumentice" umjetnih trepavica koje čine dio uobičajenog make-upa za njihove izlaske na crveni tepih

4. Ako nanosite parcijalne umjetne trepavice, stavite nekoliko kapi  ljepila za trepavice na tvrdu podlogu. Neka se ljepilo osuši minutu dok ne postane ljepljivo. Pincetom uzmite pojedinačne trepavice i umočite korijen u ljepilo. Počnite od vanjskih kutova očiju i lijepite ih u korjen svojih prirodnih trepavica. Držite nekoliko sekundi da se ljepilo posuši. Vjerojatno će vam trebati nekoliko pojedinačnih trepavica u vanjskom kutu oka i jedna u sredini oka. Svakako ostavite prirodni prostor između trepavica.

5. Koristite li trepavice u komadu, pincetom primite umjetne trepavice ili ako vam je lakše, prstima i nanesite vrlo tanku liniju ljepila na korijen trepavica. Pričekajte 20-ak sekundi da se ljepilo počne sušiti.  Pogledajte u ogledalo i naneste umjetne trepavice iznad svojih trepavica odnosno na njih i na kapak. Podesite trepavice da što bolje „sjednu" na vaše, pincetom ili prstima, kako vam je lakše. Ostavite nekoliko minuta da se dobro osuše. Maskarom i prstima povežite vaše trepavice sa umjetnim.

kim kardashian
Kim Kardashian samo s maskarom na očima i s parcijalnim umjetnim trepavicama; razlika je očita

6. Za ljepljenje umjetnih trepavicama možete koristiti prozirno ili crno ljepilo, crno je izvrsno ukoliko koristite crni tuš ili olovku. Međutim ako ste se odlučili za prirodnije boje na kapcima, svakako preporučam prozirno ljepilo.

7. Umjetne trepavice se mogu koristiti nekoliko puta, ovisi kako ih čuvate. One u jednom komadu pažljivo primite za vanjske krajeve i odlijepite. Također, pažljivo pincetom ili prstima skinite tragove ljepila koji su na njima ostali tako da ih previše ne razvlačite jer ćete ih oštetiti. One zadnje tragove ljepila i maskare sa umjetnih trepavica pažljivo odstranite blazinicom namočenom dvofaznim odstranjivačem make-upa. Čiste trepavice spremite u originalnu kutijicu i čuvajte za sljedeću priliku. Individualne trepavice možete skinuti dvofaznim odstranjivačem make upa. Ukoliko i njih želite korisiti nekoliko puta, oprezno svaku uhvatite pincetom i odlijepite, očistite tragove ljepila i spremite u originalnu kutijicu.

Sve ovo najvjerojatnije nećete uspjeti prvi niti drugi puta, ali budite uporne, sve je stvar vježbe!

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.