Više od 25 000 liječnika na svijetu mikroinjekcijama vitamina, minerala, aminokiselina i drugih farmaceutskih pripravaka u mezoderm (srednji dio kože) potiče cirkulaciju, limfnu drenažu i imunološki sustav da kreira pozitivan biološki učinak i eliminira fiziološke nepravilnosti

Lea Homolak
Lea Homolak

Ljepota u svakoj dobi

Što je mezoterapija?

Mezoterapija kao relativno bezbolna metoda mikroinjiciranja započeta 1952. u Francuskoj od strane dr. Michela Pistora, danas se primjenjuje širom svijeta u tretiranju širokog spektra indikacija. Mezoterapija je logična (jer lijek apliciramo upravo tamo gdje ga organizam treba), jednostavna (iglice), ekonomična (malo lijeka i na pravo mjesto!), kratkog trajanja zahvata, ponovljiva, bezbolna i bez komplikacija. Mezoterapija se uglavnom dobro podnosi. Tretmani su gotovo bezbolni, ponekad se nakon tretmana vidi crvenilo kože, vrlo rijetko manje otekline koje spontano prođu nakon par sati. Vrlo rijetko se mogu javiti alergijske reakcije. Mi do sada u poliklinici ECHO u desetogodišnjoj praksi nismo imali neželjene reakcije na primjenu preparata metodom mezoterapije. Tradicionalna mezoterapija tijekom vremena je evoluirala i pozicionirala se u novu kategoriju u području estetske medicine. Danas također postoje osim injekcija metode mikrorolerima i aparativne tehnike non needle (bez igala) mezoterapija.

Koje su indikacije za primjenu mezoterapije?

1. Prevencija starenja kože (lice, vrat, dekolte, ruke - mezolift)
2. Celulit
3. Androgena alopecija - ćelavost
4. Strije
5. Bol (bilo da je riječ o glavobolji, migreni ili bolnim stanjima vezanim uz degenerativne reumatološke bolesti ili sportske ozljede)
6. Varikozni sindrom (ubrzava se proces zacjeljivanja rana)
7. Odvikavanje od pušenja...

anti-age tretmani, mezoterapija

Kako djeluje mezoterapija?

Neki od sastojaka „koktela ljepote" su:

- vitamin A koji utječe na elastičnost i teksturu kože regulacijom procesa keratinizacije i zacjeljivanja
- vitamin B sudjeluje u metabolizam esencijalnih masnih kiselina osiguravajući biološku ravnotežu kože
- vitamin C neophodan u sintezu kolagena, inhibira slobodne radikale i mjestimičnu prekomjernu proizvodnju melanina
- vitamin E djeluje protiv slobodnih radikala inhibicijom vodikovog peroksida
- aminokiseline neophodne za sintezu proteina, pa tako i vlakana u dermisu koje proizvode fibroblasti - kolagen i elastin
- minerali su neophodni za metaboličke procese
- koenzimi ubrzavaju biokemijske reakcije na način da smanjuju energiju potrebnu za odvijanje tih reakcija
- antioksidansi usporavaju oksidativne procese u stanicama epidermisa i dermisa
- hijaluronska kiselina ima higroskopno svojstvo tj. sposobnost vezanja velikog broja molekula vode, neophodna je za viskozitetna svojstva epidermisa i dermisa.

Tko su kandidati za mezoterapiju?

Nema ograničenja s obzirom na dob i spol dob. Opće je pravilo da mezoterapiju ne provodimo kod trudnica i dojilja, osoba koje boluju od autoimunih bolesti, osoba koje imaju aktivan herpes ili druge zarazne bolesti kože.

Kako često se ponavlja?

Svakako ovisno o indikaciji. Prosječno se provodi 6 tretmana, obično je razmak između prva dva 14 dana, a ostali se provode 1 × mjesečno. Značajno poboljšanje vidljivo je već nakon prvog tretmana. Kasnije se po potrebi mogu provoditi tretmani održavanja svaka dva do šest mjeseci po jedan tretman. U zahtijevnijih klijenata moguće je metodu kombinirati i sa mikrodermoabrazijom, IPL-om itd.

Površinski sloj kože je zaštitna barijera za prolaz tvari iz okoline u organizam, ali i barijera koja dozvoljava resorpciju svega 6 do 10% aktivnih tvari iz regenerativnih krema, seruma, losiona. Mezoterapijom osiguravamo unos i resorpciju dovoljne količine tvari koje su potrebne za povratak mladenačkog izgleda vašoj koži. Dakle ono sve što pokušavate mazanjem raznih preparata unijeti u kožu, uspjet ćete ovom metodom brže i bolje. Efekt će biti gotovo trenutan, a i cijena u konačnici tek neznatno viša.

Poliklinika ECHO
Kačićeva 2, Zagreb
Telefon: 01 6159 288
Mob: 098 9608 968
Web: www.poliklinika-echo.hr
Facebook: www.facebook.com/pcecho

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.