Nesvakidašnja radionica održana je u zagrebačkoj niche parfumeriji Institut Parfumeur Flores - Stefania Giannino, voditeljica ugledne talijanske parfemske kuće Nobile 1942., podučila je klince umijeću izrade parfema, raspoznavanju mirisa i tajnama vještih parfemskih „noseva"

nobile 1942, rosa incantevole, parfemi za djevojcice

Talijanska parfemska majstorica Stefania Giannino koja uz svoga supruga vodi parfemsku kuću Nobile 1942. iz Genove, gostovala je u Zagrebu, kako bi okupljenu djecu kroz igru uvela u tajne kompleksnog postupka nastanka parfema, podučila ih kako precizno raspoznavati različite slojeve mirisa unutar jednog parfema, kako svakodnevne i svima poznate mirise pronaći u parfemu...

Stefania Giannino ujedno je predstavila i liniju parfema za djevojčice i dječake i naglasila kako je vrlo važno da dječji parfemi budu izrađeni od što manje sintetskih sastojaka, što više onih prirodnih, te lagani i nježni kako ne bi iritirali osjetljivu dječju kožu. 

Linija za djevojčice - Rosa Incantevole - sastoji se od tri parfema kojima je baza ruža, i to vrhunska ruža kultivirana u Turskoj, koja se nabavlja u suradnji s glasovitom francuskom parfemskom tvrtkom Robertet iz čuvenog Grassa. Tri parfema na bazi ruže za djevojčice su - Julie Coeur, Vanille (ruža u bazi, s dominantnom vanilijom), te Rose Iris (ruža u bazi, s dominantnim irisom). Parfemi za dječake - Superhero, Cola i Robinson - temelje se na izraženim notama cedrovine. 

Dakako, tvrtka Nobile 1942. u svom asortimanu ima i nekoliko linija parfema za odrasle, od kojih su najpoznatiji Pontevecchio, Anonimo Veneziano, te Patchouli Nobile. Pontevecchio slavan je parfem koji odgovara gotovo svakom ukusu, nenametljiv, svjež, s dominantnim notama bergamota i mandarine.

stefania giannino, nobile 1942, radionica za djecu

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.