Pravo donje rublje može vaše grudi, bokove i guzu, bile one velike ili male, učiniti neodoljivima i savršeno putenima. No izabrati idealno za svoju figuru katkada nije lako. Stiže par lakih sugestija za savršen odabir

grudnjak, idealno donje rubljeVelike grudi

Kada se radi o bujnim grudima, valja izabrati modele grudnjaka s fišbajnima ili visoke grudnjake (koji idu visoko prema dekolteu), a sve to s ciljem da se postigne u isto vrijeme optimalan komfor i savršen izgled grudiju i dekoltea. Ako dodatno želimo istaknuti bujni dekolte, prva pametna stvar je imati grudnjak koji dobro drži i koji je dobro pričvršćen i oko leđa i u predjelu košarica. Ako pak želimo prikriti dekolte, valja izabrati diskretniji grudnjak boje kože, boje bijele kave ili u blijedo ružičastim tonovima. 

Male grudi

Male grudi, kao i sve druge grudi, trebaju prije svega grudnjak koji ih dobro drži, no, nisu potrebni veliki modeli ili grudnjaci sa šipkama. Prednost malih grudi je mogućnost izbora različitih grudnjaka, npr. model trokutastog grudnjaka s tankim naramenicama, grudnjak sav od čipke ili grudnjak u obliku „trake" preko prsa. Ako želimo više istaknuti male grudi, izabiremo dobro podstavljeni push-up koji nam pomaže da dobijemo jednu do dvije dubine i koji steže grudi prema sredini kako bi se postigao naglašeniji dekolte.

Uglata ramena

Za uglata ramena kao stvoren je tip grudnjaka koji ostavlja gola leđa ili onaj s prekriženim naramenicama na leđima. Da poprsje bude što ženstvenije i da se malo zamaskiraju prejaka ili preširoka ramena, najbolji je izbor sofisticiran i glamurozan kroj - s čipkom, leptirićima, cvjetićima... - kojim će se ublažiti muškobanjasta strana ženske figure, koju potenciraju široka, košćata ramena. 

Široki bokovi

Za prikrivanje malo širih bokova najbolje je nositi nisko rezane bokserice. Svakako rezane što niže od struka kako se struk ne bi naglasio, jer bi time odmah do izražaja došli kukovi, što upravo želimo izbjeći. Taj tip malo raširenijih bokserica, ostaje i dalje najbolji kroj, jer pokriva neželjeno a vrlo je seksi. Naprotiv, treba izbjegavati visoke gaćice i tangice, čime se previše naglašavaju obline. I svakako pri izboru donjeg rublja treba uvijek uzeti jedan broj veći od naše uobičajene konfekcijske veličine kako bi bokserice savršeno sjedale na bokove, a ne se urezivale i tako stvarale „šlaufiće". Odličan odabir za široke bokove su i „nevidljive" gaćice od licre, bez rubova i poruba, koje se uopće neće vidjeti ispod odjeće. 

donje rublje, dita von teese wonderbra kolekcijaUski bokovi

Ako imate uske bokove, možete si dozvoliti gotovo sve, ali ipak je najbolje izabrati mini gaćice ili tangice, jer taj tip gaćica malo više naglašava obline sitne ženske figure. Poželjno je uzeti jedan broj iznad svoje uobičajene konfekcijske veličine kako se u tangicama ne biste osjećali neudobno i kako se ne bi vidjele ispod odjeće. 

Plosnata guza

Za malo plosnatiju guzu, najbolji su izbor gaćice niskog kroja, malo retro stila iz 60-ih koje naglašavaju kukove, a lijepo zaobljuju guzu. Postoji i druga opcija, bokserice također niskog kroja koje pokrivajući guzu i gornji dio bedara daju takvoj guzi izvjesnu formu i malo više volumena. 

Obla guza

U slučaju oble guze, idealne su bokserice, ni previsoke, ni preniske, koje dobro drže, ali ne stišću guzu. Volumen oble guze može se smanjiti također i izborom tamnijih boja, na primjer boje šljive, crne, tamno smeđe...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.