Vrijeme je da kažemo bye-bye ljetnim frizurama i posvijetljenoj kosi. Novi jesenski trendovi predlažu sve tonove čokolade i slatke frizure. Pa tko bi im odolio?

audrey tautouPreplanuli ten i posvijetljena kosa izvrsno se nadopunjuju u ljetnim mjesecima ispunjenima suncem, morem i opuštenom uživancijom.

No, kad s vremenom nestane boja s kože, kosa više ne izgleda romantično neukrotivom, već isprano, suho i često neposlušno, to znači da je vrijeme za novu boju i šišanje.

Preporučene nijanse za ovu jesen uključuju cijeli spektar od zlatne do smeđe: zlatna, medena, karamela, lješnjak, tamnija i svjetlija čokolada.

To mogu biti preljevi kojima će zasjati cijela kosa, a prikladni su za kratku i poludugu kosu, ili to mogu biti  jednobojni ili višebojni pramenovi koji odgovaraju dugim kosama.

Ako su u pitanju prosjede vlasi kojima želite dati efekt pramenova, preporuka za to su zlatni pramenovi s temeljnom bojom čokolade ili lješnjaka.

Što se šišanja tiče sve dužine su ove jeseni dobrodošle, ali moraju imati teksturu:

Kratka kosa treba biti mekano ošišana i mora biti "slatka". Odličan primjer kako to treba izgledati je frizura francuske glumice Audrey Tautou.

Mekana varijanta vječnog boba je super za sve vrste ravnih do valovitih kosa. To je za one koji žele imati frizuru uvijek i odmah. Dobar primjer za takvu frizuru je Katie Holmes.

Poluduge i duge kose moraju biti slojevito šišane. Mogu biti sa šiškama ili bez njih, a novost je da se razdjeljak vratio na sredinu. Jennifer Aniston bi za to mogla biti najbolji primjer.

Nikolina Perković
Frizerski sudio NIKAS
Pavla Hatza 4, Zagreb
01/4812-380

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.