Prije nekih 10-ak dana na probu mi je stigao novi Avonov ljetni miris – Incandessence Enjoy – u preslatkoj ambalaži koja me odmah razveselila i oduševila. Miris je inspiriran vrućim ljetnim danima, suncem, svjetlošću, radošću života i prije svega – prekrasnim ljetnim cvijetom – cvijetom suncokreta. Pakiran je u veselu žarko narančastu bočicu – lopticu, koja već sama po sebi i vizualno priziva razigranost i neopterećenost ljetnih dana

avon incandessence enjoy

Incandessence obitelj mirisa unutar Avona prilično je popularna i komercijalno uspješna – prvi je Incandessence EDP (eau de parfum) lansiran prije nekoliko godina, kao bogat miris cvjetne obitelji (uz dominantnu ružu, ljiljane, tulipane...), a nakon toga, s obzirom da se odlično prodavao, lansiran je niz njegovih varijacija. Incandessence Enjoy najnovija je interpretacija za ljeto 2020., posvećena cvijetu suncokreta. Iskreno, moram vam reći da me malo iznenadilo da je Avonov ključni miris za ljeto temeljen upravo na suncokretu. Zašto? Zato jer suncokret doista u parfemskoj industriji ne zauzima neko osobito važno mjesto. U svakom slučaju, njegovo se značenje u beauty i mirisnoj industriji nikako ne može mjeriti s ogromnim značajem u prehrambenom sektoru. Suncokret u našem podneblju cvjeta tijekom srpnja, a vrhunac svoje ljepote polja suncokreta doživljavaju sredinom srpnja. Upravo sam prije nekim mjesec dana posjetila Međimurje i imala prilike uživati u prelijepim nepreglednim poljima suncokreta u okolici Čakovca, koja doista oduzimaju dah.

avon incandessence enjoy

No vratimo se na suncokret kao sastojak mirisa – suncokret ima relativno intenzivan, ali ni po čemu specifičan miris – njegove su olfaktorne arome kombinacija travnatog, zemljanog i livadnog efekta, što samo po sebi nije nimalo loše, ali nije ni bog zna kako zanimljivo. Ipak, kako Avon već godinama surađuje s najboljim svjetskim parfumerima i parfemskim institutima i institucijama, tako je u konkretnom slučaju ovoga parfema ekskluzivno za Avon ključnu molekulu parfema stvorio svjetski gigant za mirise i okuse – švicarski Givaudan. Molekulu su nazvali Happy Mood Patent i bazira se na esenciji latica i ulja suncokreta, što u ovom parfemu funkcionira fantastično i čini srce mirisa.

avon incandessence enjoy

Kada pogledate olfaktornu piramidu ovog parfema, odmah će vam biti jasno da je riječ o laganom, ljetnom, vrlo nježnom i prozračnom parfemu, ali s druge strane prilično trajnom i prepoznatljivom. Incandessence Enjoy otvara se lepršavim, svježim i razbuđujućim notama mandarine, bergamota i limuna, a nastavlja se vrlo sočno i slasno notama ananasa, kruške, dunje i jabuke, što ga čini dominantno voćnim parfemom. Ovolika količina voća mogla bi stvoriti jedan malo previše djetinjasti efekt, ali čitav je učinak "uozbiljen" raskošnim cvijećem gardenije i naranče te mirnim travnato-livadnim tonom suncokreta. Profinjeni akordi mekog jantara, senzualnog mošusa i kremaste sandalovine zaokružuju ovu mirisnu konstrukciju u jednu elegantnu, profinjenu, svježu, a opet toplu i prepoznatljivu cjelinu.

avon incandessence enjoy

Miris odlično funckionira upravo tijekom vrućih ljetnih dana jer nema nikakvu pretjeranu težinu i slatkoću. Lako je nosiv, osvježavajuć, smiren, čist i prozračan, uz fine tragove karakternih momenata koje donose srednje i bazne note. Ako ste od onih koji dijele parfeme na večernje i dnevne, onda bi ovaj svakako bio dnevna casual varijanta, iako nema osobnost sportsko-svježeg mirisa, već više elegantno-damske dnevne verzije, koja može proći i u ljetnoj večeri.

avon incandessence enjoy

Kako biste ga što prije probale, u suradnji s Avonom pripremila sam za vas 5 komada na poklon - 5 čitateljica koje dobivaju svaka svoj Incandessence Enjoy, su:

MARINA JUšIć, KASTAV

NATALIA MILANJA HRIBAR, ZAGREB

BILJANA ŠKRBINA, BJELOVAR

JASMINA BRNIć, POREč

MATEA ANDRIčIć, ĐAKOVO

Kada ga isprobate, svakako mi javite svoje dojmove u komentarima ili preko Instagrama @zora_bjelousov

Cijena EDP 50 ml: 109,90 kn: www.avon.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.