Bliži se vrijeme maturalnih večera pa djevojke, maturantice, gotovo sve do jedne, za tu svečanu večeru koja im obilježava kraj srednješkolskog obrazovanja, isplaniraju svaki detalj do savršenstva

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Savjeti za maturantice

Sama sam posljednjih godina prisustvovala dvjema maturalnim večerima na kojima sam imala prilike doživjeti atmosferu, osjetiti uzbuđenje maturantica te vidjeti koliko su pažnje posvetile svakom detalju oko svog izgleda za tu svečanost.

S posebnom pažnjom se odabiru svečane, glamurozne, uglavnom duge haljine... Nose se cipele visokih potpetica, ne znaš koje su ljepše, a frizure su jedna savršenija od druge.

Također se velika pažnja posvećuje make up-u. Većina djevojaka u dobi od 18 ili 19 godina voli intenzivan make up za svečane prilike. Kako im je maturalna večera jedna od najsvečanijih događaja, za tu priliku žele biti posebno lijepo našminkane i moja iskustva pokazuju da uglavnom točno znaju što žele.

Lijepo je da znaju što žele, ali nažalost, kad se same šminkaju, često pretjeraju u količini make up-a i intenzitetu boja. To se događa jer redovito prate make up tutoriale na You tubeu kojih je gomila, a nažalost većina tih tutoriala pokazuje i prikazuje izrazito intenzivan make up koji prekriva svu ljepotu mladog lica, sakriva osobnost svake djevojke i jednostavno bi se mogao opisati kao „too much"!

make up za maturalnu večer i vjenčanja

Slažem se da za ovako svečanu prigodu make up bude intenzivan, ali tanka je granica između intenzivnog make up-a koji djeluje elegantno i svečano i onoga kojeg je jednostavno previše pa djeluje poput maske.

Drago mi je i sretna sam da se uglavnom djevojke ipak za tu prigodu ne šminkaju same, već zatraže uslugu profesionalnog vizažiste, što je vrlo pametno. Profesionalna vizažistica će poštivati vaše želje, ali će znati odrediti granicu da taj make up ne bude „nabacan". Također će vaše našminkane oči još više istaknuti umjetnim trepavicama te će na pravilan način fiksirati make up kako bi on bio dugotrajan i lijep cijelu noć. Ako se ipak odluče same našminkati, savjetujem maturanticama da ne pretjeruju s bojama i količinama! Neka se zadrže na provjerenim i uvijek elegantnim look-ovima.

Za maturalnu večeru je to uglavnom „smokey eyes" u prirodnijim bojama u kombinaciji sa ružem nešto intenzivnije boje ili crni „smokey" u kombinaciji sa nježnom i neutralnom bojom na usnama. Treći look je za djevojke koje vole eye liner, on neka bude u kombinaciji sa crvenim ili nekim drugim ružem intenzivnije boje.

Savjeti za mladenke

Vjenčanja su oko nas tijekom cijele godine, ali nekako najčešće čujemo „svadbena zvona" baš u proljeće.

Kako bi trebala biti našminkana mladenka?

make up za maturalnu večer i vjenčanja

U skladu sa svojom osobnošću i svojim željama te u skladu s bijelom vjenčanicom. Vjenčanje je najvažniji ili jedan od najvažnijih dana u životu svake žene. Na taj dan svaka mladenka želi izgledati savršeno i osjećati se savršeno. Osim savršene haljine i cipela, ona želi i savršenu frizuru i savršeni make up. Savršeni make up je za svaku ženu različiti make up, a upravo je ljepota u različitosti.

Većina mladenki voli nježan i prozračan make up, ali ima i onih koje vole intenzivniji jer se s njime osjećaju savršeno i znaju ga „nositi". Dakle, nije važno je li on nježan ili intenzivan, važno je da nije prenapadan te da ističe vašu ženstvenost i ljepotu. Iznimno je važno da je make up koji ćete nositi kvalitetan i profesionalno nanesen kako bi bio dugotrajan, odnosno kako biste vi bili lijepi cijelu noć.

Mladenke se najčešće prepuštaju rukama i umijeću šminkanja profesionalnoj vizažistici. Savjetujem da joj svakako iznesete svoje navike šminkanja, svoje želje i očekivanja kako bi vam ona svojim iskustvom i profesionalnošću pomogla pronaći najsavršeniji make up look za najvažniji dan u vašem životu.

make up za maturalnu večer i vjenčanja

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.