Naši olimpijci - Sandra Perković, Goran Čolak, Slaven Rimac i Luka Bukić - štafetnom su utrkom "otvorili" mjesec ružičaste vrpce i najavili zajedničku akciju Europe Donne i Solgara "Darujmo ružičasti život"

mjesec borbe protiv raka

Umjesto sa štafetom, sportaši su, simbolično, trčali sa Solgarovom bočicom Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, koju su, kao i svake godine, šivale vrijedne radnice Udruge Kamensko. Upravo taj Solgarov proizvod prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Štafetnu utrku naši su sportaši otrčali kao pravi profesionalci, a na kraju je Sandra Perković Solgarovu bočicu uručila predsjednici Europe Donne Hrvatska, doc. dr. sc. Vesni Ramljak, koja je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju.

mjesec borbe protiv raka

“Lani je od raka dojke preminulo 1038 žena i 16 muškaraca. Broj oboljelih možda ne raste , ali i ne pada i zato je iznimno važno neprestano ponavljati – prevencija spašava život. Akcijama poput ove, zajedno s našim partnerima, pokušavamo naglasiti koliko je važno brinuti se o zdravlju prije nego što se pojavi bolest. Naši sportaši su nam upravo demonstrirali kako trče profesionalci, ali i rekreativno trčanje je jednako dobro za zdravlje i preporučujem ga svima. Sretna sam što i ove godine Europa Donna u Hrvatskoj ima partnera u Solgaru koji će nam prodajom svog proizvoda Skin, Nails, and Hair pomoći u prikupljanju novca za kupnju neophodnog aparata za intraoperativno zračenje”, izjavila je doc. dr. sc. Vesna Ramljak, prim. dr. med.

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

mjesec borbe protiv raka

"Kao i protekle dvije godine, nastavljamo partnerstvo s Europa Donnom kako bi se krajnji cilj što prije postigao. Statistike su i dalje poražavajuće, a jedini način da direktno utječemo na njih je kupnja aparata koji znatno skraćuje proces liječenja zračenjem i smanjuje dozu zračenja kojem su pacijenti podvrgnuti uobičajenim postupcima. Nadam se da će se građani i ove godine odazvati i da ćemo svi zajedno pomoći najviše što možemo”, izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Štafetnom utrkom Europa Donna Hrvatska i Solgar ujedno su najavili i mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce, u subotu, 1. 10. 2016., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.