Prostrana i pomalo mračna, lišena suvišne scenografije, dvorana multimedijalnog zagrebačkog centra HALA postala je pozornicom za predstavljanje najiščekivanije kolekcije sezone - one nastale u kolaboraciji švedskog high street brenda H&M i kultne francuske kuće Mugler

hm mugler modna suradnja

Dizajnerska suradnja, koja je izazvala nezapamćeni interes publike već nakon prvih medijskih napisa, prezentirana je u dvorani multimedijalnog zagrebačkog centra HALA, u poznatoj Muglerovoj maniri, s pregršt dobre, zarazne energije, glamura, seksepila, teatralnosti i s neizbježnim prstohvatom drame.

hm mugler modna suradnja

S obzirom na to da je moda Manfreda Thierryja Muglera oduvijek bila provokativna, hiperženstvena, izražajna i glasna, fokus prezentacije bio je na kreacijama koje je za H&M dizajnirao kreativni direktor francuske kuće, Casey Cadwallader. Njegovu modnu viziju svojim su istančanim stilovima i karizmom sjajno utjelovili naši poznati influenceri Karla Zelić, Sonja Kovač, Anamaria Raič, Dora Predojević, Gina Victoria Damjanović, Paula Sikirić i Luciano Plazibat pokazujući kako duh obožavanog francuskog dizajnera, kroz suradnju s H&M-om, i dalje živi u različitim stilskim senzibilitetima, te pristaje različitim karakterima dajući im prostora za istraživanje vlastitih modnih identiteta i pomicanje granica. Na predstavljanju su se okupila mnogo poznata lica, a za dobru atmosferu i širenje pozitivnih vibracija pobrinula se talentirana mlada DJ-ica Elena Mikac.

hm mugler modna suradnja

Mugler H&M kolekcija uključuje mušku i žensku odjevnu liniju, kao i modne dodatke, a svaki od komada odražava nepokolebljivu životnu energiju i duh slavnog francuskog dizajnera poznatog po tome da je uvijek vješto kršio pravila i pomicao granice, slavio ženstvenost i zagovarao slobodnu izražavanja. U kolekciji se tako nalaze brojni komadi inspirirani bogatom Muglerovom arhivom, posebice njegovim najvećim hitovima koji su obilježili osamdesete i devedesete godine, kao što su kultne bodycon haljine i pripijeni catsuit sa seksepilnim prorezima u ženskoj liniji te dramatični kožnati komadi i blejzeri oštrih rezova u muškoj.

hm mugler modna suradnja

Također, tu je i mnogo trapera, kože i odvažnih modnih dodataka kao i prepoznatljivih elemenata poput korzeta i naglašenih ramena, te kombinacije strogih krojeva i fluidnih linija. Kolekcija nudi i niz rodno fluidnih dodataka uključujući prozirne rukavice i tajice, torbe i šalove, a u sklopu nakita tu su srebrni i zlatni lančići za tijelo, te naušnice i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od suza do kultne Muglerove zvijezde.

hm mugler modna suradnja

Kolekcija Mugler H&M u prodaji će se naći od 11. svibnja u H&M trgovini u zagrebačkom Centru Cvjetni te na hm.com.

hm mugler modna suradnja

hm mugler modna suradnja

hm mugler modna suradnja

hm mugler modna suradnja

hm mugler modna suradnja

hm mugler modna suradnja

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.