Phoebe Philo više ne igra na kartu nježnosti i odbacuje novi klasicizam u koji su je, neutemeljeno, svrstali. Očito je pronašla novi modni stil pa ga slijedi, ne obazirući se na očekivanja

celine, jesen, zima, 2011, 2012

Uoči revije, umjetnička direktorica pariškog branda Céline, Phoebe Philo, dočekivala je uzvanike u Tenis Clubu, odjevena u tenisice, bez trunke šminke i s osmijehom od uha do uha. Lijepa kreatorica uzbudila je javnost jesensko-zimskom kolekcijom za 2011/2012, potpuno različitom od ranijih. Publika se već navikla na njezine svijetlo-sive svilene igre i kožnate komade boje naranče, jednako kao i na kašmir ili gabardin različitih nijansi.

celine, jesen, zima, 2011, 2012

Novi modeli, pak, pokazuju očit preokret - umjesto camel-kaputa i ljupkosti „ponytail" prirodne djevojke, Phoebe za sljedeću hladnu sezonu predlaže široke kapute bez kopčanja spojene  pojasevima. Pojedini ogrtači su ispunjeni narančastom plastikom, a tweed je nalijepljen sa suprotne strane na teleću kožu. Odjevni predmeti koji podsjećaju na starinske prsluke krojeni su od akrilika, u plavim nijansama. Sasvim su zaboravljene njene široke hlače fluidnog izgleda, krojene od sive svile, poput dnevne pidžame. Novi modeli su totalno slim, strogo se drže na bokovima i svojom dužinom pokrivaju posebne mokasine, uskih vrhova i vrtoglavih potpetica.

celine, jesen, zima, 2011, 2012

Phoebe Philo više ne igra na kartu nježnosti i odbacuje novi klasicizam u koji su je, neutemeljeno, svrstali. Očito je pronašla novi modni stil pa ga slijedi, ne obazirući se na očekivanja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.