Uvijek nosite ogromne torbe u kojima imate sve - od flastera, peko uložaka do ruža za usne... Jeste li ziherašica i žena spremna u svakom trenutku završiti na najneobičnijem mjestu na svijetu? Vaš su fetiš male torbice - jeste li zavodnica ili lijenčina? Da vidimo, što kažu stručnjaci?

dior

Slavni francuski sociolog Jean-Claude Kaufmann napisao je knjigu koja je u Europi postala pravi hit „Le sac: un petit monde d'amour"/"Torba: mali svijet ljubavi". U knjizi se Kaufmann bavi analizom ženske ličnosti na temelju tako običnog, a tako važnog svakodnevnog predmeta, bez kojeg gotovo niti jedna žena ne može - torbe. Što naše torbe govore o nama - našim navikama, opsesijama, karakterima, pa u krajnjoj liniji i ličnostima u cjelini? Evo, što kaže Kaufmann, ukratko...

Žena koja stalno nosi istu torbu (rijetko mijenja torbe) - to je žena koja ne voli promjene, ne mijenja često partnera, ne prati „slijepo" modne trendove i nije previše maštovita. S druge strane, ona je stabilna, najčešće vrlo ekonomična, pragmatična i štedljiva.

Žena koja neprestano mijenja torbe - žena koju je lako očarati, luckasta i prevrtljiva žena. Voli modu, voli razne modne kombinacije. Očaranje neprestano novim torbama ukazuje na izvjesnu nestabilnost, nemir i neprestanu želju za promjenama.

Žena koja voli velike torbe - žena koja voli slobodu i uvijek želi imati osjećaj neovisnosti, samostalnosti i „nevezanosti".  No, velika torba nosi i određenu kontradikciju  - pruža slobodu (u svakom trenu žena ima sve što joj treba sa sobom i može se bilo kamo uputiti, noseći ono najnužnije), ali istovremeno ima taj teret na ramenu koji je fizički sputava.

chanel cocoon

Žena koja voli male torbe - zavodnica je i koketa. Za nju je cijeli život kao party. Ne treba joj puno stvari. S druge strane, ona je i pomalo lijena - ne voli prebacivati puno stvari iz jedne torbe u drugu.

Kaos u torbi - ne mora nužno ukazivati na kaotičnu osobu. Najčešće, kaotične torbe imaju žene s malom djecom, koje sve na brzinu potrpaju u torbu - suhe maramice, mokre maramice, bočice, flastere, sokiće, igračke...

Torbe s malim pretincima - vole ih poslovne žene koje gotovo čitav dan provode izvan kuće i imaju vrlo intenzivnu karijeru. One naprosto moraju imati logično posložene svoje „alate" - mobitele, rokovnike, kemijske olovke, ruževe za usne...

Žene bez torbe - vrlo su rijetke. To su sportski tipovi ili žene sa specifičnim zanimanjima koje, poput muškaraca, iz kuće izlaze s mobitelom, novčanikom i ključevima - a sve to rasporede po džepovima. Neobična i rijetka „sorta".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.