Mlada dizajnerica iz Makarske Petra Grgasović zaintrigirala nas je svojim minuciozno oslikanim nakitom inspiriranim venecijanskim krinkama. Broševi, naušnice i prstenje dinamičnih boja – od kobaltno plave, preko žarke zelene i žute, do crvene, s fino iscrtanim detaljima – voljet će sve žene koje svoje modne kombinacije žele osvježiti neuobičajenim detaljem

petra grgasović, krinkit

"Inspirirale su me venecijanske maske. Moja majka je davno jednu takvu donijela iz Venecije, mali bijeli broš sa zlatnim detaljima i odmah sam se zaljubila u njega. Općenito sam očarana venecijanskim maskama i mističnošću koja nastaje stavljanjem krinke na lice. Tako je i nastalo ime moga nakita – Krinkit (krinka+it = stavi krinku – Krinkit).", ističe Petra, govoreći o ideji koja ju je potaknula da počne izrađivati nakit koji podsjeća na venecijansku estetiku.

krinkit

Petra kaže kako inspiraciju pronalazi u materijalima koji se nalaze ispred nje. Kada sjedne i počne crtati i osmišljavati sljedeći komad te "raširi" svoje carstvo akrilnih boja, glitera, cirkončića itd., inspiracija odmah dođe. "Nakit je namijenjen svim ženama koje žele imati poseban komad koji odiše posebnim karakterom. Koje žele biti drugačije. Danas je, ruku na srce, toliko toga oko nas 'Made in China' ili 'Made in Corea' da je naprosto lijepo imati na sebi nešto posebno i drugačije od mase copy-pasta.", ističe Petra.

krinkit

Kada opisuje svoj stil stil odijevanja, Petra kaže kako voli seksi eleganciju, iako je jako teško ne prijeći granicu koja vodi od seksepila prema vulgarnosti. "Romantično s primjesom umjetnosti. Ponekad se odijevam i retro, ovisi o danu i raspoloženju. S obzirom da sam studentica, Zara mi je jedna od omiljenih destinacija. Ali robu kupujem svugdje, gdje mi se što svidi. Nisam pomodna.", zaključuje Petra.

Petrin nakit možete vidjeti i pratiti putem Facebook službene stranice – Krinkit.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.