Jedan od najtalentiranijih hrvatskih dizajnera nove generacije - Igor Galaš, s veseljem je prihvatio izazov kreiranja kolekcije za starije dame ili žene u najboljim godinama. Hoće li ih odjenuti u bogatu i raskošnu pleteninu po kojoj je poznat, saznat ćemo već krajem rujna na Fashion.hr-u

igor galasIako Igor Galaš možda još uvijek nije poznat najširoj hrvatskoj javnosti, no njegov je talent već neko vrijeme priznat i cijenjen van naših granica.

Tako je talentirani mladi Križevčanin u proteklih godinu dana svojim hrabrim idejama te originalnim načinom rada oduševio modne stručnjake sudjelovanjem na prestižnim modnim natjecanjima u Berlinu i Pekingu.

Na svjetskom natjecanju Hempel Award Peking u Kini 2009. Galaš je osvojio čak tri priznanja od strane profesora vodećih modnih škola.

Prvo zanimanje za modu Galaš je pokazao još kao dječak kada je s 12 godina počeo plesti. Do danas je njegova umješnost pletanja ustvari postala umjetnost jer svoje kreacije isplete iz samo jedne niti. Bogate i meke haljine raskošnih i voluminoznih krojeva nerijetko su i multifunkcionalne, tako da se kapuljače i šalovi i bez čarobnog štapića pretvaraju u torbe.

Poziv na buđenje

Svoju najnoviju Pro·age modnu reviju prikazat će u sklopu DOVE FASHION.HR-a kao sastavnog dijela DOVE "Kampanje za stvarnu ljepotu" usmjerene na promjenu javne percepcije žena starijih od 45 godina.

Modna scena je jedan od aktera koji utječu na stvaranje nedostižne slike ljepote. Stvarna ljepota je ono što DOVE i FASHION.HR zagovaraju već treću godinu zaredom kroz ovaj jedinstveni projekt.

igor galas slikaPovodom Pro·age modne revije, na castingu održanom u srpnju ove godine prijavilo se preko 700 žena iznad 45 godina iz svih dijelova Hrvatske. Izabrano je 11 Pro·age modela koji će hrvatskoj javnosti 25. rujna predstaviti najnoviju kolekciju Igora Galaša.

Sam dizajner svoju je viziju Pro·age modela opisao kao "poziv na buđenje".

Za mene je ova kolekcija svojevrsni poziv na buđenje jer Pro-age kampanja odbija prihvatiti atribut mladosti kao isključiv temelj na kojem počiva modni svijet. Kolekcija je idejno zamišljena kao buđenje i rađanje „leptira" koje se događa sa ženama iznad 45 godina.

Naime, prije toga gotovo sve žene slijede ista pravila i rituale kada govorimo o modernim frizurama ili mladenačkoj odjeći, ali iza 45-te godine dolazi ona druga, najljepša faza, jer tek tada žene postaju potpuno samosvijesne, prekrasne, jedinstvene... Transformiraju se u sigurne i sretne leptire koji su odradili najveći dio svojih obveza oko karijere, obitelji i odgoja djece. Ovo je faza u kojoj dolazi vrijeme da se posvete sebi i potpuno uživaju u svojoj novoj slobodi., objasnio je Galaš.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.