Iskonska elegancija i senzualnost najbolje opisuju FREYWILLE kolekciju Hommage a Alphonse Mucha. Neodoljivi nakit iz ove kolekcije dolazi u dva seta Sarah Bernhardt Burgundy i Aquamarine, a savršen je izbor za sve elegantne dame s afinitetom prema vrhunskoj umjetnosti, profinjenosti i jednostavnosti

freywille alphonse mucha

Zanosne krivudave linije zlatnih, dubokih crvenih i nježnih ružičastih tonova ili pak zlatnih i plavozelenih tonova isprepliću se poput nježnih uvojaka kose na savršeno oblikovanoj emajliranoj podlozi. Svojom tajanstvenom igrom skrivaju intrigantnu priču s kraja 19.stoljeća o slavnom češkom umjetniku Muchi i njegovoj prelijepoj muzi Sarah Bernhardt.

freywille alphonse mucha

Češki slikar i dizajner Alfons Mucha je po mnogima bio najznačajniji protagonist umjetničkog pokreta Art Nouveau. Slavu je stekao stvarajući izuzetne plakate za poznatu francusku glumicu Sarah Bernhardt. Dok je kao ilustrator radio u print radionici Jacquesa Lemerciera, 1894. godine, Bernhardt je tražila umjetnika da za nju izradi plakat kojim će promovirati svoju novu predstavu. Kako je bilo blagdansko doba, nijedan ilustrator u Parizu nije bio dostupan, pa je Mucha preuzeo zadatak.

freywille alphonse mucha

freywille alphonse mucha

freywille alphonse mucha

Radilo se o predstavi Gismonda, a Mucha je dizajnirao revolucionarni plakat u Art Nouveau stilu, visok preko dva metra. Impresivan prikaz kazališne dive raskošne kose, okružene stiliziranim cvijećem i ornamentalnim ukrasima predstavljao je ženu s vizijom i čistoćom u srcu, te u potpunosti oduševio Bernhardt, kao i cijeli Pariz. FREYWILLE umjetnici u njemu su našli izvor inspiracije za kreiranje još jedne svevremenske raskošne kolekcije prelijepog nakita.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.