Od kad se javno bavim seksualnom edukacijom, ljudi mi konstantno postavljaju pitanja u inboxima društvenih mreža. To me nimalo ne čudi jer seksualnost je vječna tema od kad je svijeta i vijeka. Većina pitanja koja dobivam imaju smisla jer su produkt ljudske znatiželje, želje za otkrivanjem sebe, komparacije s drugima i žudnje da vlastitim tijelom što više uživamo u životu koji nam je dan

muski uleti i pitanja

Postoje pitanja koja je pomalo smiješno čuti i za koja se zapitam koliko godina i seksualnog iskustva ima osoba koja ih postavlja. Vrlo je indikativno da mi 90% pitanja postavljaju muškarci. Pitam se je li to zato što su znatiželjniji po pitanju seksualnosti nego žene? Ili zato da bi stupili u osobni kontakt sa mnom? Možda je razlog taj što su manje seksualno sigurni u sebe u odnosu na žene? Ili žene naprosto brže seksualno sazrijevaju i poslaguju stvari na ispravna mjesta?

Kako je žena zrelija i stječe više iskustva, tako joj neka pitanja manje iskusnih muškaraca mogu zvučati nespretno. S druge pak strane ne mogu zamisliti vrlo neiskusnu ženu da mnogo iskusnijem muškarcu postavlja ista ili slična pitanja. Prije nego što ih navedem, istaknula bih da nisam zagovarateljica raznih "top 5" seksualnih savjeta jer smatram da smo svi različiti, da za svakoga vrijede drukčija pravila i da bi svatko trebao imati vlastite želje i afekcije, neovisno o tuđim afinitetima ili ičemu što pripisuju mediji ili drugi ljudi. No, postoje pitanja koja mi osobno zvuče nezgrapno i morala sam ih navesti u ovoj, nazovimo je, "worst 6 listi". Bilježim ih posljednjih nekoliko godina, u nadi da će pomoći muškarcima i ženama da bolje razumiju jedni druge u seksualnoj interakciji. Zavođenje će, naime, zauvijek biti važan dio ljudske civilizacije.

Važno je spomenuti da nam ova pitanja muškarci ne postavljaju zato što su glupi, nego naprosto zato što nemaju dovoljno iskustva ili pak nisu imali priliku seksualno komunicirati s velikim brojem seksualno autentičnih žena. Tome doprinose i škole koje čine vrlo malo po pitanju edukacije o seksualnosti, a o zatvorenosti većine roditelja da o tome otvoreno razgovaraju s djecom, bolje da ne govorim. Svih šest pitanja uopće nisu rijetka; ženama se, naime, postavljaju prilično često, kako u virtualnoj, tako i u nevirtualnoj komunikaciji. Zanima me hoće li se većina žena složiti sa mnom pa u komentarima ispod kolumne slobodno navedite najsmješnije ili najnepotrebnije seksualno pitanje koje ste ikad primile. Evo mojih:

1. Koja ti je idealna dužina penisa?

Za početak, "idealno" je vrlo individualan pojam. Nešto što će nekoj ženi biti idealno, drugoj neće. Smatram da je idealno u ovom kontekstu širi pojam jer se mijenjamo (karakterno i fizički) te u različitim životnim razdobljima odgovaraju nam različite stvari. Muškarci nesigurni u sebe konstantno od žena traže, barem u virtualnoj komunikaciji, da navedu kolika dužina penisa (u centimetrima!) im je normalna. Žene ne samo da se ne razumiju u centimetre kad je penis u pitanju, nego većina njih nikad o tome nije razmišljala pa ne zna okvirno ni koje dužine penisa u centimetrima postoje jer nas (pazi slučajnosti!) škole o tome nikad nisu učile. A kad smo kod centimetara, zašto muškarci misle da prvenstveno dužina igra ulogu? Što je sa širinom? Nije li širina često važnija od dužine, pogotovo kad se radi o prosječnoj dužini penisa?

muski uleti i pitanja

Drugi razlog zbog kojeg smatram da je ovo pitanje suvišno i nepotrebno jest to što ne postoji ni idealna dužina dilda ili vibratora. Seksualno najosvještenije žene uvijek posjeduju nekoliko različitih seksualnih igračaka (pritom mislim na raznolikost u dužini i širini) jer nam u različite dane odgovaraju različite proporcije. Ne znam je li tako s većinom žena, ali za sebe to tvrdim sa sigurnošću.

2. Kakav ti je okus dolje, jesi li ga probala?

Iako ne spadam u kategoriju tipične žene (iz važnog razloga o kojem ću pisati u sljedećoj kolumni), a još manje takvo što za mene postoji, teško mi je vjerovati da ne postoji žena koja nije probala svoje sokove. Jer ja jesam. Po onoj relaciji da mi je teško vjerovati da postoje žene koje nikad nisu u ogledalu pogledale svoj spolni organ. Nedavno sam u Goop dokumentarcu na Netflixu vidjela da je Gwyneth Paltrow sa svojim djelatnicama raspravljala jesu li ikad u ogledalu promatrale svoju vulvu i ostala sam šokirana da čak i u Americi postoje žene koje nikad nisu imale potrebu za tim. Možete li zamisliti muškarca koji u ogledalu nikad nije odmjeravao svoj penis? Jer ja ne mogu. Odakle toliki sram žena po pitanju vlastitog spolnog organa u odnosu na muškarce i što kao društvo činimo da se to destigmatizira?

Od kad znam za sebe, gledala sam si tijelo u ogledalu, a time i spolni organ. Sve do danas kad mi je masturbiranje ili imanje seksa pred ogledalom povremeni fetiš koji doprinosi uzbuđenju.

Glede odgovora na prvi dio navedenog pitanja, okus ženinih sokova može varirati jer ovisi o tome u kojem je žena razdoblju ovulacijskog ciklusa. Također ovisi o PH faktoru (stupnju kiselosti/lužnatosti) koji varira ovisno o količini bakterija, izloženosti virusima, osobnoj higijeni, vrsti prehrane, bavljenju sportom i koječemu drugom. Sve to za sobom ne povlači samo okus vulve, nego i zdravlje čitavog reproduktivnog sustava, kao i urinarnog trakta.

3. Kakav seks voliš?

Kad mi muškarac postavi to pitanje, nije mi jasno misli li na brzinu penetracije, prisustvo ili odsustvo emocija, glasnoću seksa i potencijalni dirty talk ili pak vrstu penetracije (oralni, analni, vaginalni seks)? Kad muškarac to pita, jasno mi je da nema dovoljno seksualnog iskustva. Nije, naime, važno kakav seks voli osoba koja ti se sviđa, nego ima li među vama kemije. Ako kemija postoji, sve će se posložiti i vaše seksualne preferencije će se spontano ispreplesti.

Ne postoji univerzalan odgovor na pitanje kakav seks netko voli jer nam se preferencije mijenjaju na način na koji se mijenjamo sami. Danas volimo nešto, sutra nešto drugo, prekosutra nešto treće. Osim toga, odgovor na pitanje kakav seks volimo puno ovisi i o osobi s kojom ga imamo jer svaka osoba u nama pobuđuje drugačije seksualne afinitete i potrebe. Na primjer, ako volim analni seks i svidi mi se muškarac koji to ne voli, nisam sigurna hoću li ikad inicirati takvu vrstu seksa, iako će mi povremeno vjerojatno nedostajati. Međutim, puno je vjerojatnije da nikad ne bih mogla dugoročno biti s nekim tko ne voli analni seks. Dakle, žene, ako vas muškarac pita kakav seks volite, idite direktno na vrstu seksa i odgovorite u smislu - "Volim davati oralni seks, a primati vaginalni i analni". Ili "Obožavam primati oralni seks i nemam potrebu prakticirati analni." Muškarci, ako ponovno budete postavljali ovo pitanje, precizirajte ga na način "Voliš li davati oralni seks?" ili "Voliš li dirty talk tijekom seksa?" ili "Voliš li grublji seks?".

4. Bradavice su ti ispupčene; sigurno si jako napaljena!

Ovo je više konstatacija nego pitanje, ali mišljenje da je žena horny dok joj se preko majice naziru bradavice jedan je od najvećih muških mitova u poimanju seksualnosti. Bradavice, baš kao i penis, reagiraju na temperaturu i aureola se "uvlači" ako joj je hladno. Osim temperature, bradavice i penis reagiraju na dodir i to je razlog zašto se ukrute prilikom seksa. Penis se također ukrućuje dok ga se stimulira, ali i raste, međutim aureolski krug ženske bradavice se smanjuje i uvlači pa time bradavica djeluje ispupčeno.

Dakle, žena NIJE napaljena ako su joj bradavice ukrućene ispod prozirne majice kad izlazi iz mora; to je samo reakcija tijela na temperaturu. Žena NIJE napaljena ako su joj bradavice ukrućene dok čeka tramvaj u gradu - to joj tijelo vjerojatno podražajno reagira na vjetar. Ženska bradavica sa seksualnom napaljenošću ima veze isključivo ako ju dirate, ljubite ili sišete prilikom seksa. Tada su živčani završeci na njoj u skladu sa seksualnom uzbuđenošću na koju je koncentriran ženski mozak. U ostalo vrijeme reakcije bradavica su isključivo temperaturne, nikako seksualne.

muski uleti i pitanja

5. Jesi li jako perverzna?

Dok većina muškaraca za sebe misle da su perverzni, žene o tome uopće ne razmišljaju. Ovo je pitanje još jedan nepotreban mit kojeg je iznjedrila suvremena kultura, a koji nema nikakvu svrhu u seksualnom ophođenju muškaraca i žena. Žene vrlo dobro znaju da definicija perverzije za svaku osobu znači nešto drugo. Nisam sigurna je li ijedna žena ikad sebe zapitala je li perverzna i u kojoj mjeri. To nam pitanje ne predstavlja apsolutno nikakvu potvrdu naše seksepilnosti, ali muškarci nam ga već desetljećima stavljaju pod nos poput dosadnih patuljaka koji silno žele svoju izmaštanu Snjeguljicu iz bajke koja će zadovoljiti njihove najluđe seksualne perverzije, ali i oni njezine. Pritom ti isti muškarci ne shvaćaju da je nekim Snjeguljicama dovoljan samo jedan patuljak, a nekima nije dovoljna ni sedmorica, ma koliko vješti u krevetu bili. Problem je što većina muškaraca ne vjeruje da uopće postoje stvarne Snjeguljice koje bi poželjele sedmoricu, osim u pornićima jer tamo je "sve dopušteno".

Nadalje, za nekoga je perverzija imati seks na javnom mjestu, za nekoga prakticirati otvorenu vezu, za nekoga primiti golden shower, a za nekoga iskušati "hot wife" odnos. Na ovo pitanje zato uvijek reagiram protupitanjem - "Definiraj mi perverziju." Zanimljivo je da mi muškarci na to uglavnom ne znaju odgovoriti.

6. Koje je najluđe mjesto na kojem si se seksala?

Ovo muškarci puno češće pitaju žene nego žene muškarce. Ženama mjesta nisu primarna za kvalitetan seks. Pamtimo ih tek nakon što obuhvatimo prvotni kontekst tog seksa. Puno više pamtimo koliko nas je netko napalio i kako smo se zbog njega osjećale poslije seksa.

Da zaključim. Da žena muškarcu postavlja seksualno pitanje kojim ga silno želi upoznati, vjerojatno bi pitala nešto poput "Jesi li volio ženu s kojom si imao najbolji seks u životu ili ti je bila samo prolazna avantura?" Međutim, sigurna sam da bi takvo pitanje mnogim muškarcima djelovalo nemaštovito i suvišno.

Sve ovo jasno upućuje koliko se spolovi po pitanju seksualnosti još uvijek razlikuju. Ne smatram da je to dobro ili loše, ali navijam za buduće uniseks vrijeme u kojem ćemo se napaljivati jedni na druge prvenstveno karakterno i energijom koju zračimo, a ne sisama, kratkim suknjama, veličinom penisa i mišićima. Smiješna su mi ova vremena u kojima trebamo igrati neke girly i macho uloge, idealne proporcije i vješte zavodnike/zavodnice. Sve to, uvjeravam vas, nije toliko važno za kvalitetan seks.

Navijam za vrijeme u kojem neće biti puno uvodne priče i nezgrapnih pitanja (pa ni pitanja uopće), nego ćemo telepatski osjećati ono što nas pali na drugima. Ako ste gledali filmove A.I. ili Arrival, znate da je to vrijeme sve bliže jer naše duše mogu govoriti jasnije od naših tijela. Tišinom osjećamo jedni druge puno više nego što smo toga svjesni. Da nismo naučili jezike i da ne znamo govoriti riječima, za seks dovoljan bi bio samo pogled, pokret, dakle energija. Ona ista energija koja nam omogućuje da radimo ugodne stvari jedni drugima. Uostalom, za najljepše osjećaje i ljudska stanja, riječi su ionako suvišne.

muski uleti i pitanja

Piše: Marina Krleža; photo: Ivan Brezovec

Web stranica: www.lelo.com   
Instagram: https://www.instagram.com/lelo_official/  
Facebook: https://www.facebook.com/LELO.Official/

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.