Podlegli ste iskušenju i prevarili svog frajera kojeg iskreno volite? Aj, aj, aj... Potpuno ste dezorijentirani? Normalno. Pokušajmo to malo rasvijetliti!

greta garbo kao ana karenjina

One-night stand

Kerum je prevario suprugu. David Beckham Victoriju. Goran Ivanišević Tatjanu, Goran Višnjić Ivanu... I tako u nedogled. Mediji vrve muškim preljubnicima, tim „strašnim" oskvrniteljima braka i monogamije. Nemojmo pretjerivati, kao da mi nemamo „putra na glavi" i kao da nam se nevjera nikada ne bi mogla „omaknuti". 

Zar je tako nemoguć sljedeći scenarij - volite svog dečka/muža i nikada si ne biste mogli zamisliti da ćete ga jednog dana prevariti. Bili ste sigurni da ste zaštićeni od takvog katastrofalnog scenarija i da ste s te strane mirni, misleći da se „to događa samo drugima".

Pa ipak, te večeri, prevarili ste ga. Momak nije bio posebno lijep, ali imao je taj ludi šarm koji vas je izbezumio. Bilo je to previše za jednu tako slabu ženu... A kako zlo nikada ne dolazi samo, privlačnost je bila uzajamna; vas dvoje ste bili pravi ljubavnici iz snova!

Duboko u sebi, govorili ste si „ne, ne i ne!". Što vas je on više gledao, to su se sve više vaša tijela priljubljivala i sve više je sve to izmicalo kontroli. I hop - jedan poljubac, pa drugi i onda... Sve ostalo. Sve je išlo tako brzo. Prebrzo... A najgore u svemu je bilo to što ste u tome itekako uživali. Ali nažalost, momak tog senzualnog susreta nije bio čovjek s kojim dijelite svoj život! I kad je sve to veselje prošlo, ostali ste sami sa svojom krivnjom. 

Priznati prevaru ili ne?

Nakon te „priče", nastavili ste svakodnevni život sa svojim Dragim i pravite se kao da se ništa nije dogodilo. Zapravo, vi to pokušavate, ali duboko u vama je sveopći kaos. I samo jedno želite: sve mu reći da si olakšate savjest i da se oslobodite tog teškog tereta.

Evo što kažu stručnjaci (većina psihologa slaže se po tom pitanju): ne, nikada nije dobro reći cijelu istinu. U tom slučaju, bolje bi bilo da prikrijete vašu afericu i da tako sve ostane bez posljedica i da s tim dalje normalno živite. I recite samoj sebi, da se je to, naposljetku, dogodilo samo jednom, i da svatko ima pravo pogriješiti. Ali, ako vam to doista predstavlja problem, nazovite svoju najbolju prijateljicu, ona će vas sigurno znati saslušati i pomoći vam bez osuđivanja.

greta garboIz prevare u prevaru... E, sad, to više nije bezazleno

One-night stand je jedna stvar, ali ponavljana prevara je znak da s parom nešto duboko nije u redu. Dosada, rutina, loš seks ili pomanjkanje pažnje..., razlozi mogu biti mnogobrojni. Održavate li izvanbračne veze ili umnožavate svoje avanture, vi zapravo time samo bježite od realnosti.

Nevjera kao bijeg iz dosadnog braka ili veze samo je privremeno, i to vrlo loše rješenje. Znajte, prije ili kasnije vaš će partner posumnjati ili otkriti istinu. Što je vrlo moguće, jer je vrlo teško vječno lagati, laž se uvijek otkrije. I kada istina iskrsne, svi pate; a to je najgori mogući scenarij (pravi košmar) koji apsolutno treba izbjeći.

Kako biste se iz svega toga izvukli, radije si postavite neka važna pitanja, kao na primjer: da li ga još uvijek volite? Što tražite u drugim vezama, a što više nemate u svojoj? Da li ste spremni s njim početi ponovno od nule? Ili je možda mudrije ostaviti ga?

Ako želite spasiti vašu zajednicu, najbolje se odlučiti za jedan miran i iskren razgovor kako biste nekako shvatili što nije u redu. Pa, ako u tom trenutku on izrazi svoje sumnje u vašu vjernost (i to samo ako on to izričito izjavi), bilo bi tada najpoštenije sve priznati, jer to vrlo često znači da je on itekako sve shvatio, i nijekati nešto što je očigledno, bilo bi još veće nanošenje boli i posvemašnje pomanjkanje poštovanja prema čovjeku s kojim ste dotada živjeli. 

A onda je na njemu da odluči je li spreman oprostiti... Za to će mu trebati vremena. Puno vremena. I ako se jako potrudite da vratite njegovo povjerenje i ako je njemu jako stalo do vas, oprostit će vam i moći ćete krenuti iznova. Jer, kad se radi o pravoj ljubavi, nikada nije prekasno!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.