"Uloviti ljubav" najnovija je knjiga u izdanju Mozaika u kojoj su objavljene kolumne dr.med. Zorana Milivojevića o ljubavi i odnosima, koje je tijekom tri godine (od 2009. do 2011.) objavljivao u dnevnom listu Politika. U njoj se nalaze tekstovi o sudbinskim temama koji u suvremenu veliku ljubavnu zbrku unose jasnoću, demistificirajući probleme oko ljubavi, zaljubljivanja, simpatije, ljubaznosti, naklonosti i njima suprotnih osjećaja

uloviti ljubav

Dr. Zoran Milivojević spoznajno i znanstveno pomiče granice u psihoterapiji, ruši predrasude i opasne zablude o psihičkom životu. Autor je nekolicine jedinstvenih udžbenika i izvanredno popularnih knjiga, među kojima i sada već kultne knjige "Formule ljubavi", koja je doživjela desetak izdanja, od kojih dva u Hrvatskoj (2009., 2010.). Knjiga "Emocije" tiskana je u nekoliko izdanja i postala je standardni udžbenik za edukaciju edukatora kao i obvezatna literatura na nekoliko sveučilišta (Ljubljana, Beograd, Novi Sad. Sarajevo).  Njegove su uspješnice i naslovi "Mala knjiga za velike roditelje" i "Igre koje igraju narkomani". Zbog originalnog pristupa emocijama, a osobito pitanjima ljubavi uvršten je u projekt "Svjetska knjiga o ljubavi" (The World Book of Love) koji okuplja skupinu svjetskih poznatih stručnjaka.

Emocije nas zbunjuju, čine nas nesigurnima i imamo potrebu iznova ih definirati u kontekstu vlastitoga života. Želimo biti voljeni ili voljeti ili, poput tisuća drugih lovimo ljubav vođeni idealima i krivim predodžbama? I to u svijetu u kojem lov na ljubav postaje sve teži i neizvjesniji? Knjiga Uloviti ljubav ponudit će odgovore na pitanja o ljubavi, vezama, zaljubljenosti, privlačnosti, seksu, braku, monogamiji, ljubomori, povjerenju, ljubavi prema djeci, odgoju, rastavi braka, strahu od ljubavi... te o čitavom nizu fenomena vezanih uz ljubav i zaljubljivanje.

"Uloviti ljubav" zbirka je kolumni o ljubavi i odnosima. U njoj se nalaze tekstovi o sudbinskim temama koji u suvremenu veliku ljubavnu zbrku unose jasnoću, demistificirajući probleme oko ljubavi, zaljubljivanja, simpatije, ljubaznosti, naklonosti i njima suprotnih osjećaja. U kratkim tekstovima, objavljivanima u tisku, dr. Zoran Milivojević, otvara i objašnjava teme koje je smatrao korisnima svim zainteresiranima za psihološke probleme suvremenoga života – ljubav, partnerstvo, odgoj i općenito emotivni odnosi među ljudima. Baveći se emocijama, Milivojević dotiče i univerzalne teme govoreći točno, jasno i razumljivo o čitavom nizu kompleksnih pitanja.

O autoru: Dr.med. Zoran Milivojević je psihoterapeut s dugogodišnjom praksom u individualnoj, partnerskoj i skupnoj terapiji, koji nedvojbeno predstavlja sam vrh svoje profesije. Prvi je stručnjak koji je u istočnoj Europi stekao najviši stupanj međunarodnog supervizora i edukatora Međunarodnog udruženja za transakcijsku psihoanalizu, te je izabran za međunarodnog predavača na Sveučilištu Sigmund Freud u Beču. Također, djeluje u predsjedništvu Europske asocijacije za psihoterapiju.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.