Kada pomislim na seks igračke, moji planovi i vizije najčešće me prvo odvedu u neki moj prostor, u privatno vrijeme samo za mene i u mindset self carea. Seks igračke za mene su, a vjerujem i za mnoge druge, način kako se povezati s vlastitom seksualnošću, istražujući ju dublje i dalje

seks kolumna paula brecak lelo

Vrijeme provedeno s vibratorima i dodacima svih oblika i vrsta mogućnost je za isprobati stvari koje se možda ne usudim u partnerskom seksu. Bilo zato što nisam zapravo sigurna hoće li mi se uopće svidjeti i kako ću se osjećati po pitanju neke nove vrste užitka ili pak zato što nisam sigurna kako bi moj partner mogao reagirati te kako mu uopće predložiti nešto oko čega sam i sama još nesigurna. Moja prva asocijacija na seksualne igračke jest dakle na unutra i na sebe, no već iduća je na van i na to kako neku igračku ili seksualni dodatak mogu uključiti u partnerski seks.

Daleko od toga da svaki seks mora uključivati partnera i da je masturbacija samo vježba za partnersku igru, svakako nije. No uz samostalno isprobavanje vibratora, masturbatora i sličnih naprava, zabavno je toj računici ponekad (ali ne i uvijek) dodati još jednu osobu (ako ne i više). Učiniti to po prvi puta može biti malo zbunjujuće i preplavljujuće: Koju igračku odabrati? Kako ju predložiti partneru ili partnerici? Kako ju koristiti? Što ako će se on radi tvoje igračke osjećati loše? Ovaj tekst odgovara na ta pitanja te nudi i neke preporuke, kako bi izbor bio što lakši, a zajednička igra došla što prije.

seks kolumna paula brecak lelo

Isprobaj sama

Dobar partnerski seks dolazi iz dobrog solo seksa. Masturbacijom otkrivaš vlastito tijelo, što voliš, te kako to osvijestiti. Žene koje masturbiraju imaju bolju generalnu seksualnu funkciju i zadovoljstvo, više i lakše postižu orgazme s partnerom. Tome se često pripisuje objašnjenje koje je zapravo sasvim jednostavno i očito, a to je da su žene koje masturbiraju upoznate kako postići seksualno zadovoljstvo i orgazam, te to znanje prenose i na partnera tijekom zajedničkog seksa.

Ako planiraš prvi put uključiti seks igračke u odnos s partnerom, te smatraš da bi osobi s kojom ih želiš koristiti to možda moglo biti malo iznenađujuće, bilo bi dobro da prvo sama isprobaš igračku. Tako ćeš znati odgovara li ti uopće taj tip igračke i na koje načine ju želiš i voliš koristiti. Opustit ćeš se pa će biti lakše tu opuštenost zadržati i kada ćeš igračku isprobavati s partnerom ili partnericom.

seks kolumna paula brecak lelo

Kako partneru predložiti da koristite seks igračku?

Ovo je često pitanje koje ima vrlo direktan odgovor – samo mu predloži. No znam, nije uvijek tako jednostavno. Neki muškarci se osjećaju ugroženo na spomen vibratora, pomisle da je vibrator neka zamjena za njih i da znači kako partnerica nije zadovoljna s njihovim performansom u krevetu. Nekim parovima je teško pričati o seksu uopće, a kamoli o nekom inovativnom seksu, primjerice onom koji uključuje seks igračke, role play ili neki kink.

Ti najbolje poznaješ svojeg partnera ili partnericu i najbolje ćeš znati kakvu reakciju možeš očekivati. Ako misliš da će partner biti iznenađen i imati pitanja, pripremi se na njih. Ako si već sama isprobala igračku, bolje ćeš mu moći objasniti što to od igračke ti dobivaš i što misliš da od igračke možete dobiti zajedno. Vibrator nikada neće biti zamjena za seks s osobom, već jedno potpuno drugačije i odvojeno iskustvo koje može pružiti novu dimenziju i masturbaciji i seksu s nekime. Bude li potrebno, dopusti partneru vremena da procesuira i razmisli o tvojem prijedlogu. Nemoj nužno očekivati da ćete isti dan kada predložiš korištenje igračke to i učiniti, a onda, možda ćete već isti dan tražiti zajedničke igračke koje biste mogli kupiti. Budi spremna na obje opcije i nemoj se ljutiti ako reakcija nije nužno odmah pozitivna i oduševljena. No nemoj niti da te to obeshrabri, samo pristupaj nježno, otvoreno i sa strpljenjem.

Možda želiš partnera ili partnericu iznenaditi igračkom kao poklonom. To nije nužno loša ideja, no postoji mogućnost da ta igračka njoj ili njemu jednostavno neće odgovarati ili da ju neće htjeti koristiti. Pogotovo ako kupuješ neku skuplju igračku i nisi sigurna kako će osoba reagirati, vjerujem da je bolje prvo o tome razgovarati.

seks kolumna paula brecak lelo

Uključi svoju igračku u vaš seks

Prije kupovanja skupljih igračka za parove, probajte svoje individualne igračke uključiti u zajedničku intimu. Iako se seks igračke često reklamiraju kao posebno namijenjene ženama ili muškarcima, te kao specifične za određenu vrstu stimulacije, to ne znači da se ne mogu koristiti i na druge načine i u drugačijim kombinacijama.

Vibrator poput LELO Lily 3 super je primjer igračke namijenjene klitoralnoj stimulaciji, ali koji se može koristiti i u paru i na mnogim drugim dijelovima tijela. Tijekom penetrativnog seksa, prisloni ga uz glavić klitorisa, njegov posebni zakrivljeni ergonomski oblik ugodno će se priljubiti uz tijelo. Tijekom istraživanja tijela partnera ili partnerice, vibrator možeš iskoristiti na bradavicama, perineumu, glaviću penisa, bedrima ili vratu. Ova igračka posebno je malena i tiha pa se tako nameće kao dobar izbor za prvu zajedničku igračku, koja neće prestrašiti, već će biti lagan i dobrodošao uvod u užitke seksualnih igračaka i dodataka.

seks kolumna paula brecak lelo

Zajedno odaberite igračku za parove

Korištenje igračke tijekom seksa vaša je zajednička aktivnost pa bi bilo zabavno i da zajedno odaberete i poklonite sami sebi koju igračku specifično za tu svrhu.
Prsten za penis LELO Tor 3 jednostavna je, a moćna igračka za parove. Prsten se stavi pri dnu penisa, a njegov veći, vibrirajući dio okrene se tako da tijekom penetracije prianja uz klitoris ili već koji dio tijela želite, ovisno o pozi. Tor 3 ne zahtijeva posebno puno prilagodne i namještanja, već se odmah ukomponira u seksualne prakse i poze koje već prakticirate, no nadam se da će poslužiti i kao inspiracija za neke nove.

Igračka za parove LELO Tiani 3 nosiva je tako da se njen uži dio umetne u rodnicu, a širi prisloni uz vulvu i glavić klitorisa. Igračka svojim vibracijama stimulira i iznutra i izvana, a moguće ju je nositi tijekom penetrativnog seksa ili pak u javnosti skrivenu ispod odjeće. Tiani 3 se kontrolira putem malenog upravljača tako da ga za igranje u paru samo predaš partneru ili partnerici i prepustiš se s povjerenjem.

Sve seksualne igračke i dodaci mogu se koristiti u paru jednako kao i samostalno – i oba načina zabavna su, zanimljiva i produbit će tvoj odnos bilo same sa sobom, bilo s partnerom ili partnericom. Krenuti uključivati igračke u vaš zajednički seksualni život možda će biti malo nezgrapno i smiješno na početku, ali seks je ionako samo igra, tako da opustite se, istražujte i prepustite užitku!

seks kolumna paula brecak lelo

Piše: Paula Brečak
Web: www.thewolfnomad.com
Instagram: www.instagram.com/thewolfnomad/

Powered by: www.lelo.com
Instagram: https://www.instagram.com/lelo_official/
Facebook: https://www.facebook.com/LELO.Official/

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.