Odgovor koji daje slavna svjetska pjesnikinja i spisateljica Erica Jong, u novoj knjizi „Začin mog života", jest - vjerojatno zbog snažnih osjećaja koje budi - ponajprije zbog gubitka kontrole. Sve zbog čega smo u stanju izgubiti kontrolu intrigira nas i očarava. Seks nas stoga i privlači i plaši

začin mog života, erica jong

Što žene žele kad je riječ o seksu? U ovoj odvažnoj antologiji koja slavi žensku putenost, Erica Jong zajedno s 28 priznatih autorica pokazuje da svaka žena zna odgovor na to pitanje. Kakav god seks bio -  dobar, naporan, težak, rutinski - svakako je iznimno važan začin u životu. Originalni naslov, Sugar In My Bowl, ova je zbirka dobila po pjesmi  koju su snimile dvije legendarne blues pjevačice Bessie Smith i Nina Simone, strastvenoj žalopojki o ženskoj žudnji.

Baš kao što pjesma govori o životu u svoj njegovoj sirovosti i energiji, boli, krasoti i tuzi, tako i ove priče, eseji i stripovi također nam dižu dlačice na vratu i spuštaju trnce niz kralježnicu. U pričama sabranim u knjizi „začin mog života" osjeća se mnogo žudnje, a svaki je doprinos ovih cijenjenih autorica raznolik i sam po sebi neodoljivo slastan. Zajedno čine odvažnu gozbu u čast ženske seksualnosti.

O autorici: Erica Jong je svjetski poznata pjesnikinja i spisateljica koja potpisuje brojne svjetske bestselere. Ona je jedna od prvih žena koje su se otvoreno počele baviti pitanjima položaja žene u današnjem svijetu, ženstvenosti, ljubavi, seksualne slobode i ženske osviještenosti.

Prevela: Suzana Keleković
Cijena: 145,00 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.