Književnica i seksologinja D. Claire Hutchins u svojoj knjizi „Pet minuta do orgazma"/"5 Minutes to Orgasm" tvrdi kako, prema njenim istraživanjima, većina žena voli brzi seks, a ne dugočasno vođenje ljubavi

seksi usneHutchins kaže kako to nema veze s brzim načinom modernog života ili stresom, već činjenicom da je seks za ženu naporniji nego za muškarca, jer ako ona želi postići vaginalni orgazam, najčešće mora biti ta koja je gore i koja „radi". Također napominje da žena može doživjeti orgazam za samo pet minuta seksualnog odnosa - ako zna što radi.

Claire Hutchins u svojoj knjizi polazi od činjenice kako je za 99,9 posto žena masturbacija najbrži način postizanja orgazma. Zašto? Zato što tako žene imaju potpunu kontrolu nad svojim tijelom. Međutim, tvrdi također da nema razloga zašto žena ne bi takvu kontrolu preuzela i prilikom seksualnog odnosa te korak po korak došla do orgazma, i to u kratkom vremenu.

Kontrola jamči orgazam

Za neke žene, napominje Hutchins, već je i sam prelazak iz misionarskog položaja u onaj pri kojem se ona nalazi gore, sasvim dovoljan da dožive orgazam lakše nego što su mislile da je to moguće. Iz ove pozicije moguće je kontrolirati dubinu penetracije, kao i njen ritam.

Kontroliranjem trenja i brzine, iskušajte pokrete koji vam najviše pašu - možete dizati i spuštati tijelo, naginjati se naprijed-nazad i micati zdjelicu u obliku osmica. Nažalost, ističe Hutchins, i u moderno vrijeme, mnoge žene imaju psiholoških problema s ovim položajem, koji doživljavaju kao neku vrstu egzibicionizma.

Hutchins napominje da je brzo postizanje orgazma za ženu u ovom položaju stvar fiziologije, jer dolazi do najintenzivnijeg grčenja vaginalnih mišića, boljeg nego u ijednoj drugoj pozi. Iznad svega, ova je pozicija najudobnija za većinu žena i daje im najveću slobodu pokreta i kontrolu na putu do orgazma.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.