Ova knjiga Valerije Novak prvi je nastavak trilogije chick-lit žanra, koji propituje muško-ženske odnose kroz žensku prizmu. Riječ je o priručniku koji obrađuje temu prekida veze na jedan ironičan, ali i komičan način. Pravilnim omjerom duhovitosti, iskrenosti i britkog svakodnevnog govora, knjiga provocira i dopire do čitateljica, ali i čitatelja 

valerija novak, kako preživjeti prekid

Priča prati dvadesetpetogodišnju Ljupku koja biva naprasno ostavljena od tadašnjeg dečka Olivera te se u knjizi prikazuju proces njezinog preživljavanja prekida kao i načini oporavka od emotivne turbulencije koja nastaje kad se veza završi. Lagano ljetno štivo isprekidano je autoričinim komentarima koji su otisnuti u rozoj boji, kao i savjetima odnosno koracima za preživljavanje koje autorica ističe na kraju svakog poglavlja.

„Iako je sama priča u knjizi potpuna fikcija s izmišljenim likovima i događajima, ona je popraćena mojim komentarima koji su otisnuti rozim slovima kao i mojim savjetima na kraju svakog poglavlja. Željela sam stvoriti likove koje smo svi barem jednom u životu odigrali i u kojima se svi možemo prepoznati. Zato je Ljupka zapravo svatko i nitko. Ona je moj alter ego, ona je sve što ja nikad nisam mogla ili željela biti, isto tako ona nije ni pola onoga što ja jesam, tako da sam pronašla u tom liku izvrsnu simbiozu. Sviđa mi se kako mogu kreirati svoj svijet mašte kroz nju", poručuje autorica Valerija Novak, rođena Vukovarka koja od rata živi u Zagrebu.

U bliskim krugovima slovi za kraljicu drame i romantičnog sanjara britkog jezika, a manje je poznata činjenica da je često zbog svojeg dugog jezika dobijala ukore te je zbog prekomjernih neopravdanih izostanaka s nastave, morala pisati molbu da joj se dozvoli upis u drugi razred srednje ekonomske škole koju je pohađala na zagrebačkoj Trešnjevci. Unatoč buntovnom duhu, maturirala je s odličnim uspjehom te je u roku također s odličnim diplomirala na dva smjera na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Ljubav pronalazi u pisanju, produkciji i filmskoj umjetnosti, što je uspješno spojila u udrugu Medijska tvornica čiju je ideju o osnivanju provela 2010. godine, a za svoj angažman u udruzi 2011. godine bila je i nominirana za Dobrotvorku godine. Kako bi ljubav prema filmu, organizaciji, pisanju, novim medijima, tehnologiji i društvenim komunikacijama, objedinila u jedinstvenu platformu, potkraj 2012. godine osniva tvrtku Crveni ruž koja potom postaje instrument u izdavanju njenog prvog književnog djela.

„Pisanje je nešto što je oduvijek u meni, a sada sam to odlučila i realizirati kroz seriju chick-lit romana koji imaju za cilj prvenstveno nasmijati, ali i osnažiti ljude koji ih čitaju. Moja knjiga je zapravo parodija na prekide veza, željela sam napraviti komediju od tragedije i pokazati da je svaki "neuspjeh" jedna velika lekcija i znanje koje možemo iskoristiti za vlastiti napredak i pronalazak sreće, kako one u nama, tako i one oko nas.", zaključila je autorica Valerija Novak.

Mnoge poznate osobe poput Indire Vladić, Maria Petrekovića, Ivane Kindl i Frane Domitrovića podržale su prvu knjigu ove mlade autorice snimivši komični najavni video spot koji možete pogledati ovdje:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.