Kada netko kaže tantrički seks, većini je prva asocijacija slavni Sting koji je za sebe dugo tvrdio kako „to" može satima, bez prestanka, s jednakim žarom i intenzitetom. No tantrički seks mnogo je više od seksa samog ili Stingovih „lovačkih priča", riječ je o pravom umijeću yoge i ljubavi

tantricki seksOk, najprije da razjasnimo stvar sa Stingom - na kraju je ispalo da je slavni pjevač ipak samo malo pretjerao s hvalisanjem na nekom tulumu i da usprkos vježbi, nije baš takav majstor, kao niti njegova supruga Trudie koja je također naveliko govorila kako je prava „zvjerka" tantričkog seksa. A zapravo su se oboje samo malo pravili važni.

Poanta priče o buđenju seksualne energije kroz tantrički seks, leži u činjenici koju su produhovljeni ljudi spoznali spontano, a koju je i znanost, u velikoj mjeri, uspjela dokazati - seksualna energija nije samo stvar kratkotrajnog užitka, već je središte seksualnosti smješteno u desnom dijelu mozga i direktno je povezano s kreativnošću.

Rajneesh Osho, kontroverzni guru koji je popularizirao tantrički seks, pokušao je objasniti kako se ne radi samo o hrpi akrobatskih seksualnih poza, već produhovljenom učenju koje dovodi ne samo do fizičkoga, već i umnoga vrhunca. Koliko je to bila samo jeftina izlika za grupne orgije, a koliko doista produhovljena vježba, ne znamo, ali činjenica jest da danas znanstvenici objeručke podržavaju sve teze o dobrobiti kvalitetnog seksa za zdravlje, imunitet, srčano-žilni sustav itd. 

Dobra seksualnost = sreća i kreativnost

Povezanost seksualnosti sa srećom i kreativnošću vidi se u osmjehu od uha do uha nakon dobrog seksa, u Freudovoj filozofiji da je seks u korijenu svega, ali i u tantričkoj filozofiji - seksom do prosvjetljenja.

Rituali tantričke yoge nastali su bez znanstvenih utemeljenja, kao i sve druge tradicionalne metode, po principu: ono što je bilo efikasno opstalo je i usavršavalo se, ono što nije funkcioniralo, zaboravljalo se.

Za tvrdokorne skeptike među vama koji misle da je sve to prazna priča, ponavljamo kako „kemija" mozga mijenja „kemiju" tijela i kako hormoni „sreće" koji se luče tijekom seksa uvelike utječu na popravljanje raspoloženja i djeluju protiv depresije, dok seks općenito diže tonus tijela i pospješuje rad kardiovaskularnog sustava - da ostanemo samo na temeljnim blagodatima vođenja ljubavi za naš organizam. 

seksAbeceda tantričkog seksa

Tantrički seks predstavlja vježbe, vještine i akcije kojima se stimulira seksualna energija koja se zatim može iskoristiti u koju god svrhu želimo. Seksualnost i vještina zadovoljavanja partnera i sebe sama, dio su istočnjačke tradicije i ne predstavljaju naročiti tabu.

Pojednostavljeno, muškarci moraju naučiti odgoditi orgazam, dok kod žena to nije nužno jer su one multiorgazmičke (kod većine muškaraca nakon orgazma dolazi do „pražnjenja", odnosno do pada energije, a cilj je „uhvatiti" seksualnu energiju na vrhuncu i usmjeriti je prema željenom cilju).

I istočnjački gurui i zapadnjački znanstvenici slažu se da će osoba koja je u ravnoteži sa svojom muškom, odnosno ženskom prirodom, lakše postizati ciljeve: netko će tantričke vještine iskoristiti samo za seks, dok će nekima to biti put do duhovnog uzdizanja, poboljšanja financijske situacije, razvoja kreativnosti itd. Sve je to u redu iz kuta tantričke filozofije, jer svako ima pravo birati što su mu ciljevi, prioriteti i što ga čini sretnim. 

Temelj Tantre je tzv. ples kundalini koji pomaže uspostavljanju energetske ravnoteže i stimulira kundalini centar koji se nalazi iznad prve čakre (na samom kraju kralježnice, tamo gdje je nekada rastao repić). Relaksirajuća atmosfera i glazba su dobrodošle, kao i pomoć nemalog broja DVD-a i knjiga posvećenih Tantri koje detaljno objašnjavaju vježbe. Uživajte istražujući svoju seksualnu kreativnost.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.