Nama se čini da bi muškarci zapravo željeli da im računalo osmisli idealnog kiborga, no budući da to (još) nije moguće, posegnuli smo za rezultatima opsežnog ispitivanja koje je provela američka agencija Harris Interactive. Pa da vidimo, kakve nas žele?!

monica bellucciVećina muškaraca, čak 57% njih, odgovorilo je da se idealna žena mora puno smijati i imati smisla za humor... No nisu to jedini kriteriji. Za ulogu femme fatale nije dovoljno biti nasmijana i vesela. Prema muškim odgovorima, žena koja vizualno najbolje utjelovljuje ženstvenost često je brineta ili crnka mediteranskog tipa, s bogatim oblinama i zaobljenim bokovima.

Svakako, taj tip žene uglavnom ulijeva povjerenje kod muškarca, a i za veliku većinu njih, najbolje utjelovljuje senzualnost: sočne usne, bademaste oči, duga tamna kosa... Valja napomenuti da vrlo malo muškaraca voli mršavice, iako upravo takvima vrve stranice časopisa (doduše pretežno magazina koje čitaju žene). 

No idealna žena nije samo lijepa žena i žena raskošnih oblina, ona mora također biti i inteligentna te puna duha. Pa čak i da je kraljica ljepote, ako je za nju Kama Sutra najviši vrh Himalaje, njezin šarm se gubi... 

Činjenica jest - muškarci se više ne zadovoljavaju lijepom i nijemom ženom. Ona mora biti dobar sugovornik i elokventno se izražavati... Pretpostavljamo da su željeli reći kako treba imati šarma i biti komunikativna. Jasno, isto tako mora biti slobodoumna i profesionalno ispunjena... Idealna žena, prema rezultatima Harris Interactive-a, morala bi također biti i sportski tip, prirodna, te istovremeno ženstvena i sofisticirana kada to zatreba. Mora biti decentno našminkana i u nikako zapuštena. Ukratko, kompromis između šik i prirodne žene.

Zaključak: prema mišljenju muškaraca, lijepa žena treba biti živahna, dobro se osjećati u svojoj vlastitoj koži, ali i znati slušati sugovornika.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.