Životne su, pa tako i ljubavne priče, vrlo zakučaste. Čovjeku se dogodi da se zapetlja u ljubavni trokut, da voli dvije/dvojicu odjednom, da se ne može odlučiti, da važe i govori neistinu, da je izbezumljen i zbunjen. Ali to je nešto sasvim drugo. Cole/Woods slučajevi više liče na primjere teške obijesti, razmaženosti i egocentričnosti

Zora Bjelousov
Zora Bjelousov

Od sumraka do zore i natrag

Priče Tigera Woodsa i Ashleyja Colea za mene su totalno nerazumljive. U posljednjih mjesec dana razgovarala sam o temi „perpetuiranih preljuba" s većinom muškaraca koje znam... Doista me zanimalo što misle o tome. Jedan od češće dobivenih komentara bio je naprosto - „koje papčine!" ili „Zoro, dobro razvali po tim debilima!".

Životne su, pa tako i ljubavne priče, vrlo zakučaste. Čovjeku se dogodi da se zapetlja u ljubavni trokut, da voli dvije/dvojicu odjednom, da se ne može odlučiti, da važe, da govori neistinu, da je izbezumljen i zbunjen. Preljub je nešto što se svakome može dogoditi. Ali to je nešto sasvim drugo. Cole/Woods slučajevi više liče na primjere teške obijesti i razmaženosti. Ma zapravo, ono što me muči je zašto su takvi muškarci uopće u braku? Zašto se formalno obvezuju jednoj ženi? Zašto uopće održavaju privid monogamne veze?

Poznajem muškarce koji stalno trabunjaju o ozbiljnoj vezi i braku, a već godinama žive život okorjelih neženja koji čak nikada niti nisu imali normalnu funkcionalnu monogamnu vezu, već iz dana u dan samo nižu seksualne avanture. Kada su i bili u vezi (formalno), sa strane su uvijek bili spremni uskočiti u „plan B" - na lageru su bile bar još tri, četiri cure. Priželjkuju nešto za što zapravo uopće nisu stvoreni, ponavljajući kako čekaju „magičnu ženu" u koju će se toliko bezglavo zaljubiti da će zaboraviti sve ostale. Sumnjam da će ta žena stići. „Serijski ljubavnik" je naprosto „način života" i „stvar karaktera", pa tako i „serijski preljubnik". Sumnjam da postoji „ona prava" koja liječi od neobaveznog seksa, neodgovornosti, laganja, varanja i pretvaranja.

preljubnikLicemjerno kajanje i smiješne javne isprike

Nogometaš Chelsea, Ashley Cole je doista imao prekrasnu suprugu - Cheryl Cole je, svi će se složiti, prelijepa, talentirana i uspješna. Prije 4 godine kada su se sreli, činilo se da je Ashley Cole ludo zaljubljen i da za njega ne postoji nitko drugi.

No čim je prvotna zaljubljenost nestala, Ashley se vratio starom načinu života iz doba kad je bio solo - prevario ju je s pet žena - niti jedna nije bila niti ljepša niti bolja od Cheryl, niti u jednu se nije zaljubio, ali eto - bilo je to jače od njega. Sada traži mir, plače nad svojim uništenim brakom i moli za oprost. Zar ne znaš onu dobru staru, Ashley - „Poslije je..nja, nema kajanja."

Tako i Woods, koji se čak odlučio za emotivnu i drhtavim glasom ponizno izrečenu javnu ispriku. Naravno, uz obveze prema milijunskim sponzorima koje ima, nije čudo da se slavni igrač golfa skrušeno ispričao, iako je to ispalo smiješno, licemjerno i jadno. Koliko je ono ljubavnica bilo - 10? 15? Na što takvi muškarci troše vrijeme, novac i energiju?! Nevjerojatno! I onda još daju milijunske svote na liječenje od ovisnosti o seksu, a zapravo su samo neodgovorni, razmaženi, beskrajno egocentrični, beskarakterni, a vjerojatno i hladni i samoljubivi. Ima li lijeka i liječenja protiv toga? Znam tolike kojima bi hitno trebala intenzivna kura. 

E, sad, na svoju nesreću Tiger i Cole su celebrityji iliti zvijezde. Zločesti tabloidi nemilo razvlače njihove tužne priče radi povećanja čitanosti. Baš mi je drago da razvlače, jer bez njih supruge možda nikada ne bi saznale za peterostruke i deseterostruke živote koje im muževi vode. Zaštedjele su tako na skupim privatnim detektivima kojima mi, obične smrtnice, katkada moramo pribjegavati. Ili se oslanjati na naš toliko hvaljeni ženski instinkt koji je često sasvim nemoćan pred umilnim lažima i vještim pretvaranjima.

tiger woods i ashley cole sa suprugama
Tiger Woods sa suprugom (slika lijevo). Ashley i Cheryl Cole na dan svoga vjenčanja prije 4 godine (slika desno). Kakva prividna idila.

Samo da se zna, o ženama serijskim preljubnicama također mislim da su serijski papci. Ali nekako se događa da ih se vrlo rijetko ovako javno uhvati. Vjerojatno su pametnije, pa to rade pažljivo.

Cijelu stvar najbolje oslikava parodija na ispriku Tigera Woodsa, koju je snimio urednik Wall Street Journala, slavni američki novinar Peter Jeffrey:

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.