Laboratoriji Inneov razvili su novi proizvod koji djeluje u samom folikulu, središtu nastanka zdrave kose. Inneov kapsule za kvaliteniju kosu, s aktivnim sastojcima, taurinom i katehinom, potiču rast zdrave kose i jačaju njezinu kvalitetu

Folikul vlasi središte je nastanka kose, zato je važan element koji utječe na zdravlje i kvalitetu kose. Laboratoriji Inneov razvili su novi proizvod koji djeluje u središtu nastanka kvalitetnije kose - Inneov, Za kvaliteniju kosu - koji s aktivnim sastojcima, taurinom i katehinom, potiče rast zdrave kose i jača njezinu kvalitetu.

inneov kapsule za kvalitetniju kosu

Folikul vlasi dio je vlasi ispod vlasišta; nalazi se na dnu korijena vlasi, duboko u dermisu i potkožnom tkivu. To je vrlo prokrvljen dio koji opskrbljuje vlas hranjivim tvarima i čimbenicima rasta. U njemu nastaju dvije vrste stanica, keratinociti i melanociti, što omogućuje neprekidan rast kose. Keratinociti su stanice koje čine jezgru folikula vlasi, zriju i proizvode keratine koji čine vlas. Neprekidna sinteza keratinocita jamči kvalitetu i stalan rast kose.

Korijen vlasi podupire elastična i gusta mreža vezivnog tkiva. Različiti čimbenici, kao što su premorenost, stres i zagađen okoliš, negativno utječu na korijen vlasi. Vezivno kožno tkivo se promijeni i deformira korijen vlasi te zbog slabe mikrocirkulacije kosa ne dobije dovoljno hranjivih tvari za osiguranje optimalnog rasta jake i zdrave kose. Posljedica su tanje vlasi koje su slabije i zato prebrzo ispadaju, a kvaliteta kose se smanjuje. 

Djelovanjem u središtu nastanka kvalitetnije kose, možemo iznutra ojačati folikul vlasi, zaustaviti ispadanje kose i ojačati njezinu kvalitetu. Inneov Za kvalitetniju kosu prehrambeni je koncentrat koji hrani folikul vlasi te na taj način usporava proces ispadanja kose i čuva njezin volumen.

Jedinstvena formula proizvoda jamči poboljšanje kvalitete kose s aktivnim sastojcima:

  • TAURIN: antioksidans koji djeluje protiv slobodnih radikala smjesti se u folikul kose i pruža zaštitu
  • KATEHIN: osigurava bolju mikrocirkulaciju i dovođenje hranjivih tvari folikulu vlasi
  • CINK: potreban za sintezu keratina kose koji osigurava rast stanica


Učinkovitost proizvoda Inneov Za kvalitetniju kosu dokazana je kliničkim istraživanjima u usporedbi s placebom. Nakon 3 mjeseca svakodnevno ispadanje kose se usporilo, a nakon 6 mjeseci ispadanje kose u usporedbi s placebom zamjetno se smanjilo.

Laboratoriji Inneov preporučuju po 2 kapsule dnevno uz obrok, tijekom najmanje tri mjeseca.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.