Sunce je zdravo, omogućuje sintezu vitamina D i podiže razinu hormona sreće, serotonina. Uz te dobre strane, ako ne pripazite, UVA i UVB zrake mogu ozbiljno naštetiti vašoj koži. Zato, otkrijte svoj faktor i svoje idealne proizvode za bezbrižno sunčanje 

avon care sun

Tko ne sanja o predivnom zlatnom tenu? Ono što želimo tijekom ljetnih dana i večeri je uživanje u ljetnim lookovima, uz preplanuli ten. Osim toga, tijekom sunčanih dana ste i bolje volje jer sunčeve zrake podižu razinu serotonina - hormona zaslužnog za dobro raspoloženje. Jeste li znali da tijekom 30-minutnog izlaganja suncu koža proizvodi onoliko vitamina D koliko možete naći u 200 čaša mlijeka? Sunce omogućuje sintezu vitamina D koji nas, između ostalog, štiti i od omekšavanja kostiju i osteoporoze. Međutim, sunce nije uvijek sigurno. Zloporaba sunca i manjak pravilne zaštite vrlo su opasni. Mogu prouzročiti opekline, alergiju, slabljenje imunološkog sustava, pa čak i melanom. Štoviše, pretjerano sunčanje ubrzava i starenje kože. Ne zaboravite da nam sunce može biti prijatelj ako u njemu uživamo razumno. Zato je izrazito važno znati i poštivati osnovne činjenice pri izlaganju suncu.

avon care sun

UVA zrake dopiru do hipoderme i oštećuju vlakna kolagena i elastina. Ne osjećamo njihovo djelovanje na koži, ali oštećenja koja uzrokuju često su nepovratna. Odgovorne su za preuranjeno starenje kože. UVB zrake djeluju samo na površinu kože napadajući epidermu. Mogu prouzročiti opekline i crvenilo kože nastalo uslijed izlaganja suncu (eritem). Dermatolozi upozoravaju da nakon čestih opeklina koža može biti sklonija nastanku melanoma. Zbog toga je bitno pružiti koži učinkovitu zaštitu od UVA i UVB zraka.

Koji faktori/filteri štite od UVA i UVB zraka?

PA faktor definira razinu zaštite od UVA zraka. Za najbolju zaštitu od ovih zraka izaberite PA +++ filter. SPF faktor označava razinu zaštite od UVB zraka. O njemu ovisi dozvoljeno vrijeme provedeno na suncu ako ste nanijeli proizvod za sunčanje, a ovisno o vremenu koje inače smijete provesti na suncu bez zaštite. Primjer: ako na suncu možete provesti 10 minuta bez zaštite da vam koža ne izgori, nanošenjem kreme sa zaštitnim faktorom SPF 20 produžit ćete to vrijeme 20x, dakle 3 i pol sata.

Kako odabrati pravilnu razinu zaštite primjerenu za vaš fototip kože?

• tip 1: Vrlo svijetli ten, često s pjegicama, plave oči, crvena ili svijetla plava kosa. Teško tamni, lako izgori i pocrveni.
• tip 2: Svijetli ten, ponekad s pjegama, plave ili zelene oči, plava kosa. Tamni polako (koža pocrveni u početku izlaganja), sklonost opeklinama.
• tip 3: Taman, maslinast ten, tamne oči i kosa. Brzo tamni, rijetko pocrveni.
• tip 4: Dječja koža: svijetla, tanka i nježna koža, iznimno podložna crvenilu, zahtijeva specijalnu zaštitu.

avon care sun

Predstavljamo vam Avon novitete u AvonCare SUN+ liniji. Visoki SPF 30 i 50, dubinska hidratacija i mat efekt u novim 3 u 1 AvonCare Sun+ Shine Control kremama za sunčanje za lice; 50 ml, 60 kn.
Napredna Derma 360 tehnologija učinkovito štiti i njeguje u nježnim vodootpornim formulama za maksimalnu ugodu i sigurnost AvonCare Sun+ Pure&Sensitive linije za lice i tijelo sa SPF 50; 50 ml, 75 kn.

avon care sun

Avon i Disney donose vam "Frozen" crtić i na plaže! Najbolja zaštita za djecu u AvonCare Sun+ Kids vodootpornoj liniji s brzim upjanjem i čarobnim efektom: boja nestaje nakon upijanja u kožu; SPF 50, 150 ml, 92 kn.

Pronađi u Avon katalogu kampanje 10: ljetna rasprodaja!
Facebook stranica Avona Hrvatska: www.facebook.com/Avon
INSTAGRAM stranica Avona: @avonhrvatska
You tube stranica Avona: http://www.youtube.com/user/AvonHrvatska

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.