Povodom proslave stogodišnjice tvrtke L'Oreal, izdana je knjiga "100.000 godina ljepote" koja propituje ljepotu, prvenstveno žensku, u različitim povijesnim periodima. Knjigu čini 5 tomova, s detaljnim interdisciplinarnim analizama i raskošnim fotografijama

knjiga 100000 godina ljepote

Knjiga "100.000 godina ljepote" dio je proslave stogodišnjice L'Oreala (1909-2009) i L'Orealova dugogodišnjeg programa "Meaning of Beauty/Značaj ljepote". "100.000 godina ljepote" iznimna je i opširna interdisciplinarna studija, obogaćena nizom prelijepih fotografija, koja propituje žensku ljepotu kroz različite vremenske periode i civilizacije, od pretpovijesti do danas, uz pogled na budućnost. Razlikuje rituale ljepote u različitim kulturnim kontekstima i perspektivama.

Opširna studija ljepote na 1300 strana, sastoji se od pet dijelova, koji su podijeljeni po kronološkom redosljedu. U njoj je svoje radove objavilo 300 autora 35 različitih nacionalnosti - uključujući L'Orealove znanstvenike te stručnjake s 20 različitih područja znanosti (antropolozi, arheolozi, umjetnici, kritičari umjetnosti, kustosi, filozofi, povjesničari, psihijatri..), koji svojim doprinosom istražuju univerzalnost društvene koristi ljepote od pretpovijesti do današnjih dana (i budućnosti). Svaki od dijelova uredio je znanstveni direktor, koji je bio odgovoran za izbor najvažnijih autora za određenu temu.

knjiga 100000 godina ljepote

Knjiga je najprije bila (u listopadu 2009), predstavljena u Francuskoj (izdavač Gallimard), na francuskom i engleskom jeziku. L'Oreal traži suradnju s izdavačkim kućama diljem svijeta, tako da bogatstvo znanja o ljepoti stvarno može doći u dodir sa što više pojedinaca. U Hrvatskoj knjiga još nije na prodajnim policama, ali ju je moguće kupiti preko internetske online trgovine Amazon.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.