Dobrodošla promjena je i Marsov odlazak iz Ovna u Bika. Bezočna usmjerenost na vlastite potrebe, mahnita inicijativa i ratobornost koje dobrim dijelom odu u vjetar zbog loše pripreme, osvajačka seksualnost zbog viška energije itd... - sve to ostavljamo iza nas

horoskop

Ako vas zanima vanjsko stanje stvari, možete gledati u nebo i pokušati tijekom jutra vidjeti Jupiter, Veneru i ostale. Ili možete čitati o sektama koje se lože na smak svijeta zbog ove planetarne "gužve". Tumačenje koje bi nečemu moglo pridonijeti, točnije vašoj vještini življenja, je sljedeće: konjukcija tj. blizina planeta koji (uopćeno) predstavljaju entuzijazam, sreću i komunikaciju, simbolizira mogućnost sinteze tih principa u našim životima. To znači - upotreba mozga, srca i vjere u pravom smjeru, fantastično dobar razvoj događaja za one koji su se potrudili ranije, ljubavi na prvi pogled (onima čistog srca), susreti i druženja koji šire vidike i vraćaju vjeru u neiscrpne mogućnosti svemira, obnova zanemarenih veza što će voditi nadolazećim sretnim okolnostima... Naravno, bez obzira na to što se radi o "dobrim" planetima i ova pojava ima sjenku: bit ćemo samo korak od pretjerivanja svih vrsta, kršenja zakona zbog previše vjere u vlastite sposobnosti/utjecaj, davanja obećanja koja nikada nećemo ispuniti i zagriza u stvari koje ćemo teško prožvakati. Dobro ste shvatili... Dobar motiv i svijest o odgovornosti su neophodni za happy end ove možebitne svibanjske bajke.

Čaroliju podržava kontakt Marsa i Neptuna koji daje malo duše još uvijek prevladavajućoj divljoj energiji Ovna. Vrijeme da spasitelji, zavodnici(e) i kreativci ostave traga? Slični, ali i svi ostali, trebali bi se voljno motivirati na nešto korisno jer postoji tendencija da nam sve navedene mogućnosti promaknu zbog naglašene zaigranosti. Dobrodošla promjena je i Marsov odlazak iz Ovna u Bika. Bezočna usmjerenost na vlastite potrebe, mahnita inicijativa i ratobornost koje dobrim dijelom odu u vjetar zbog loše pripreme, osvajačka seksualnost zbog viška energije itd... - sve to ostavljamo iza nas. Zadnji sati tjedna znače i prebjeg i Venere i Merkura prema senzualnosti, svrhovitijoj aktivnosti i ljepoti življenja tj. Biku.

OVAN (ili podznak ovan) - odlični aspekti ovog tjedana odnose se prvenstveno na vas. Posebno one s podznakom ili planetima u zadnjoj trećini znaka. Još jedna dobra vijest je da završava tranzit Marsa kroz vaš znak - dodatna energija koja je uzrokovala akciju, ali i  neke greške i pokoju glavobolju, smiruje se.

BIK (ili podznak bik) - inspiracija vam se vratila, ali energije, želje i raspoloženja vam još fali. Jedno za drugim će stizati. Mars u vašem znaku osjetit ćete u srijedu. Sjetite se lipnja 2009-e pa  ako ste tad ratovali ili bili iscrpljeni, probajte preduhitriti ispade i izbjegnite fizički napor. U zadnjim satima tjedna veselo dočekajte Veneru i Merkur - sve će s njima biti lakše.

BLIZANCI (ili podznak blizanci) - znali ste da će biti zanimljivo, ali niste računali u kojoj mjeri? A sada kada postaje još zanimljivije, je li moguće da pokazujete neke naznake umora? Istina. Počnite mudro usporavati tempo da vam se ne dogodi da sljedećeg tjedna pobjegnete od svih i zatvorite se u kuću na mjesec dana.

RAK (ili podznak rak) - svakim danom postajat ćete sve opušteniji. Olakšanje zbog smanjenja  pritiska (i očekivanja), ubrzo će dopuniti još koje ugodno iznenađenje (financije), a nakon ovog tjedna, naklonost Venere i Merkura vratit će vas na vašu luckastu lunarnu stazu s koje ste malo skrenuli.

LAV (ili podznak lav) - ponedjeljak i par dana Mjeseca u vašem znaku zahtijevaju rani start i što manje spavanja. Dok je podrška grupe iz Ovna tu, trebali biste iskoristiti entuzijazam "u zraku" i svaku priliku da zablistate. Više nego odličan tjedan s malo iritacije od srijede (samo za rođene početkom znaka).

DJEVICA (ili podznak djevica) - bilo kakav pomak iz svakodnevne rutine ovih dana vas izlaže zanimljivim susretima koji bi čak mogli postati nova fascinacija (bez čega ne možete, koliko god vas zvali racionalnima). Srijeda nosi i živost Mjeseca u vašem znaku i početak podrške Marsa. Više energije, više želja, bolja motivacija - sve to je pred vama.

VAGA (ili podznak vaga) - većina je konačno dovela bolju polovicu u red ili se pomirila s promjenama na koje se ne može utjecati. Još je zadnja dekada pomalo na mukama, ali te muke nemaju više onaj intenzitet. I slobodne Vage imaju slatke muke - previše izbora - i vjerojatno će netko drugi ili slijed događanja odlučiti umjesto njih

ŠKORPION (ili podznak škorpion) - prestajete biti opsesivni oko posla i postajete isto tako obuzeti partnerstvima. Rođeni prvih dana znaka sve će iskoristiti za provokaciju i svađe. Ublažite malo, a ako nemate bolju polovicu, prvi dio tjedna je sjajan poligon za dobar kontakt s taman onoliko "magije" koliko vam treba.

STRIJELAC (ili podznak strijelac) - sve češće se javlja glas praktičnosti koji vas od svega i svačega vuče prema poslu. Možda i zato što netko treba platiti sve to što ste vi još smislili izvesti dok vas ide? Praktičnost na strjelački način - posla će biti, ali ovako dobrih prilika za sve i svašta - tko zna. Na vlastitu odgovornost.

JARAC (ili podznak jarac) - polako izlazite iz vlastite utvrde. Početkom tjedna život će vam demonstrirati ljepšu stranu i ako budete dovoljno opušteni da slijedite impulse, čeka vas puno vedriji i aktivniji dio proljeća. Odolite iskušenju da se miješate u intimu ili poslove najbližih, a subotu jutro spavajte bar do 10h.

VODENJAK (ili podznak vodenjak) - od srijede prestaje podrška Marsa. Rođeni početkom znaka morat će se izboriti s nekim tko ne želi promjene. Prije toga iskoristite još postojeću naklonost neba i komunicirajte na sve moguće načine u svrhu ostvarenja onoga što želite.

RIBE (ili podznak ribe) - početak tjedna je kao stvoren za nekoga poput vas - u svakoj kretnji i interakciji odražavati ćete "ono nešto" što ljude inače navede da vas primijete i kad vam do toga nije stalo. Kako ćete to spojiti s odličnim mogućnostima za zaradu,  smislite sami. Četvrtak večer i petak prijepodne nose divne trenutke sa suprotnim spolom.

helenahabulin@net.hr
mob:091 9509779

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.