Što bi o mislima i idejama "Seinfelda" rekli filozofi poput Aristotela, Kierkegaarda ili Wittgensetina? O tom pitanju i mnogim drugim nedoumicama u vezi kultne TV serije možete raspravljati na originalnoj tribini u knjižnici Bogdan Ogrizović

seinfeldU ponedjeljak, 28. rujna s početkom u 19,30, u knjižnici Bogdan Ogrizović u Zagrebu, održat će se tribina "Razgovor o svemu i ničemu: Seinfeld i filozofija".

Seinfeld je najpoznatija humoristička TV-serija devedesetih, ali isto tako vjerojatno i najfilozofičnija serija, u kojoj se vrlo često (ili skoro uvijek) govorilo o ničemu. Zato pokušajmo razmisliti kako bi izgledalo ozbiljnije sučeljavanje seinfeldovske i filozofijske misli, što bi o postupcima likova iz serije mogli reći poznati filozofi poput Aristotela, Kierkegaarda ili Wittgensteina.

Može li se uopće suvislo filozofirati o ničemu, postoji li u širim krugovima spontani interes za filozofiju i zašto George Costanza neuspješno traga za srećom?

O tome (dakle, o svemu) i još koječemu (odnosno ničemu) govorit će gosti Tribine: Ognjen Strpić, urednik hrvatskog izdanja knjige Seinfeld i filozofija te Kristijan Krkač, filozof i veliki poznavatelj Wittgensteinove misli i životnog puta. Gost iznenađenja: Friedrich Nietzsche. Tribinu uređuje i vodi Kristijan Vujičić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.