Sve zainteresirane koji se trenutno suočavaju s bolesti u obitelji pozivamo na tribinu Obitelj u ravnoteži koja će se održati 5. svibnja od 18.00 do 21.30 u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb. Ulaz na tribinu je slobodan

obitelj_najava_cijela

Svaka kronična ili neizlječiva bolest pogađa bolesnika, ali i sve članove obitelji. Oboljeli se suočavaju sa šokom, nevjericom, a zatim borbom i nošenjem sa svakodnevnim poteškoćama. Istovremeno, cijela obitelj je suočena i opterećena s nespretnim reakcijama prijatelja, rodbine, susjeda i poznanika. Medicinsko osoblje je suočeno sa skoro peterostruko većim brojem pacijenata i često nisu u mogućnosti posvetiti se svakoj oboljeloj osobi na odgovarajući način. Zbog ozbiljno narušene obiteljske ravnoteže, cijela obitelj se mora prilagoditi novim životnim uvjetima. Bolest unosi brojna ograničenja u obiteljski život i postavlja brojna pitanja. Svatko na teške vijesti i nove izazove reagira na svoj način, nastojeći se nositi sa situacijom.

Tribinu organiziramo iz čiste potrebe jer ljudi koji se nalaze u takvoj situaciji trebaju imati što više korisnih informacija. Obitelj koja je u ravnoteži trudi se zadržati kvalitetu životu. Obitelj u ravnoteži nastoji nositi se s teškim emocijama. Obitelj u ravnoteži može zadržati pozitivan stav.

Na tribini ćete čuti istinite priče, dobiti korisne informacije i saznati da niste sami u svojim obiteljskim izazovima. Teme tribine su utjecaj bolesti na obiteljsku rutinu i svakodnevnicu, izazovi prilagodbe i promjena uloga u obitelji, praktična i emocionalna pomoć za obitelj oboljele osobe, pojava razornih emocija povezanih s bolešću u obitelji, usklađivanje potreba članova obitelji i potreba oboljele osobe, suočavanje s neizvjesnom budućnosti te zadržavanje pozitivnog stava i potraga za svrhom u životu.

Tribina Obitelj u ravnoteži će se održati 5. svibnja od 18.00 do 21.30 u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, Zagreb. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane osobe.

Moderatorica je dr. sc. Elvira Mlivić Budeš, a na tribini će govoriti: Vedrana Nucak (Vida – odaberi zdravlje), mr. sc. Nataša Trojak, Nada Finderle, Jelena Komad Pogorilić, Viktor Janković, Marina Nekić, Nikolina Anđelić, Marijana Kraljević, Fiora Stanić i Renata Vokal.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.