Isušenost, nadraženost i ostala oštećenja kože uzrokovana svakodnevnim i dugotrajnim izlaganjem na suncu česte su pojave upravo tijekom ljetnih mjeseci. Na kraju dana koža osjeća posljedice visoke temperature, agresivnog djelovanja pijeska, vode, vjetra i soli te postaje isušena, gubi sjaj, mekoću i elastičnost

dr hauschka njega poslije sunčanja

Kako u masovnoj proizvodnji kozmetičkih preparata ipak postoji tračak vjerojatnosti, ali i mogućnosti, da se mogu napraviti i drugačiji, posebniji i jedinstveni preparati, tvorci Dr. Hauschka kozmetike odlučili su i u segmentu njege nakon sunčanja pokazati da 50-godišnje iskustvo rada po antropozofskim i homeopatskim načelima donosi vrhunske rezultate. Korištenje antropozofskih i homeopatskih načela podrazumijeva da se biljke, minerali koriste na način da našem organizmu, našoj koži daju smjernice i poticaje za samostalno nalaženje rješenja u "kriznim situacijama", a ne da se proizvedu proizvodi koji daju gotova rješenja izvana.

Upravo tako koža ostaje fleksibilna, prilagodljiva, snažna i sposobna samostalno registrirati promjene koje se događaju ali i odreagirati na njih jer su mehanizmi u koži živi, aktivni, zdravi. Tako koža uz podršku, ali samostalno, regulira lučenja vlage, masnoće, otvaranje i zatvaranje pora... i ostaje aktivna dugi niz godina.

Prirodni sastojci za dugotrajnu preplanulost

Kako bi oporavili kožu nakon izlaganja suncu Dr. Hauschka pripremio je umirujući losion nakon sunčanja obogaćen ekstraktom podnevnog cvijeta koji trenutno ublažava nadraženost kože, pruža intenzivnu hidrataciju i produljuje preplanulost.

Dr. Hauschka losion poslije sunčanja sadrži ekstrakt podnevnog cvijeta iznimno učinkovitog za umirenje, osvježenje i hidrataciju i najosjetljivije kože. Ekstrakt korijena mrkve i ploda šipka odlično njeguju kožu dok ekstrakt dunjinog sjemena intenzivno vlaži kožu i vraća joj baršunasti sjaj. Neven i bjelodan umiruju kožu oštećenu suncem. Bademovo ulje, shea maslac i ružin vosak pružaju intenzivnu njegu i pomažu koži da zadrži vlažnost. Zbog svojih umirujućih i revitalizirajućih svojstava ovaj je losion odličan za njegu suhe, osjetljive kože tijekom cijele godine te njegu kože nakon depilacije.

dr hauschka njega poslije sunčanja

Umjetnost preživljavanja pod suncem

Zašto je upravo podnevni cvijet odabran kao osnovni sastojak za Dr. Hauschka losion poslije sunčanja? Jer je on dolazi iz Južnoafričke Republike gdje sunce nemilosrdno prži cijele godine. Onaj tko ovdje ne želi umrijeti od žeđi mora se dosjetiti dobrih trikova. Podnevni cvijet stručnjak je za opskrbu tekućinom i uspijeva na pjeskovitom i ilovastom pa čak i slanom tlu i u najintenzivnijim sunčanim razdobljima. No, kako pri takvoj suši uspijeva sakupiti dovoljno vode? Njegova je tajna u zelenim i mjestimice intenzivno crvenim, debelim listovima ispunjenim sokom i prekrivenim sjajnim spremnicima vode koji na suncu sjaje poput rose ili ledenih kristala. Tijekom ljeta podnevni cvijet prekriven je brojnim bijelim i crvenkastim cvjetovima sa zrakastim laticama, dok se pri vlažnom vremenu na biljci otvaraju kapsule s plodovima i otpuštaju sivo-smeđe sjemenke koje za zrenje trebaju žegu kakva je tipična za izvorno podneblje ove biljke.

Dr. Hauschka umirujući losion nakon sunčanja (100 ml) po cijeni od 99,20 kuna dostupan je u svim bio&bio trgovinama te odabranim ljekarnama i trgovinama zdrave hrane.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.