Lijepe ruševine u izdanju Mozaika knjiga, blistav je, ali i emotivan roman. Od raskošnog seta filma "Kleopatra" do otrcanog bančenja edinburškog Festivala Fringe i novih producentskih kanibalističkih metoda suvremenog Hollywooda, roman "Lijepe ruševine" je veličanstveno domišljato djelo koje stalno iznenađuje – priča je to o nesavršenim, ali zanimljivim ljudima koji se snalaze na stjenovitim obalama života držeći se za svoje neostvarive snove. A može se reći i veliki roman o ljubavi

lijepe rusevine

Godina je 1962. Snima se jedan od najvećih hitova svih vremena, veliki spektakl "Kleopatra". Elizabeth Taylor i Richard Burton luduju, jedan dan se mrze, drugi obožavaju. Novinske rubrike koje pišu o skandalima imaju pune ruke posla. Troškovi snimanja enormno rastu, skandali postaju dio svakodnevice, a onda se sve zakomplicira jednom sasvim malom, ali iskrenom ljubavnom pričom koja bi, ako se za nju sazna, film otjerala u propast.

Jedna će se mlada glumica morati maknuti s filmskoga seta i biti sakrivena u tajnovitom hotelu na talijanskoj obali, a za mladoga vlasnika toga hotela njezin će dolazak biti velika tajna. A zatim se priča seli u današnje vrijeme kada filmska industrija izgleda posve drugačije i kad ostarjeli Talijan dolazi u Hollywood pronaći glumicu koju je upoznao, u tajnovitim okolnostima prije pedeset godina.

O autoru: Jess Walter je autor šest romana, uključujući veliki hit "Financijski životi pjesnika", roman "Nula", koji je bio u užem izboru za Državnu književnu nagradu, i roman "Građanin Vince", kojim je osvojio Nagradu Edgarza najbolji roman. Njegova zbirka kratke proze "Živimo u vodi" posljednje je njegovo djelo. Jess Walter živi u Spokaneu u Washingtonu.

Prevela: Aleksandra Barlović

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.