Novi psihološki trileri jezovita je i sablasna priča o lovu na brutalnog serijskog ubojicu koji ubija mlade djevojke. Iako se radi o prvijencu talijanskog pisca Donata Carrisija, po struci pravnika i kriminalista, roman Šaptač osvojio je pet međunarodnih nagrada, autorska prava prodana su u 20 zemalja, a Carrisijev uspjeh mnogi uspoređuju sa Steigom Larssonom

knjiga tjedna

Otkriven je stravičan zločin: šest odrezanih ruku složeno je u misteriozan krug i zakopano na šumskom proplanku. Pet pripada djevojkama koje se vode kao nestale. Šestu ruku tek treba identificirati. Sablazan je u tome što tijela djevojaka nisu pronađena. Iskusna istražiteljica Mila Vasquez i Goran Gavila, osebujan kriminolog, pokušavaju proniknuti u zagonetku: vjeruju da su pronašli ubojicu, sve dok se ne pokaže da zapravo ne postoji održiva veza između njega i nestalih djevojaka. Drugi slučaj otmice upućuje u potpuno drugom smjeru i stvara više pitanja nego odgovora. Mila i Goran počinju sumnjati da im je slučaj dodijeljen kako bi preuzeli odgovornost kada se istraga pokaže promašenom. Je li sve samo slučajnost? Ili netko kopira prethodno ubojstvo? Opsjednuti slučajem, koji postaje sve napetiji i složeniji, dvoje istražitelja shvaćaju da ne mogu vjerovati nikome – osim jedno drugom.

O autoru: Donato Carrisi suvremeni je talijanski pisac. Diplomirao je pravo i kriminalistiku. Šaptač je njegov prvi roman s kojim je osvojio je pet međunarodnih nagrada a autorska prava prodana su u dvadeset zemalja. Carrisijev uspjeh mnogi uspoređuju sa Steigom Larssonom. Živi u Rimu.

Izdavač: Znanje
Cijena: 129 kn

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.