Njezini su se romani samo u SAD-u prodali u više od dva milijuna primjeraka i prevedeni su na 38 jezika. Drugi roman preveden na hrvatski jezik Sve što vam nisam rekla osvojio je srca čitatelja, ali i oduševio visoke zahtjeve kritičara. Celeste Ng u ovom dirljivom romanu progovara o naizgled savršenoj obitelji koja će se morati suočiti s problemima i tragedijom koja će biti njihova propast ili spas

knjiga tjedna

"Lydia je mrtva. Ali oni to još ne znaju" - tako započinje priča ovog istančanog romana o životu jedne kinesko-američke obitelji sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Lydia je miljenica svojih roditelja Marilyn i Jamesa Leeja koji se nadaju da će ona ispuniti njihova velika očekivanja i ostvariti sve ono o čemu maštaju, a što sami nisu bili u mogućnosti ostvariti. Ali kada u jezeru nedaleko od njihove kuće bude pronađeno Lydijino tijelo, osjetljiva ravnoteža u obitelji Lee bit će uništena i u njihovim životima zavladat će rasulo. Ovo je roman pun detaljnih zapažanja i odlično prikazanih emocija koje proživljavaju likovi: dugo potiskivane neostvarene želje roditelja kojima opterećuju djecu i napor i borba članova obitelji za međusobnim razumijevanjem.

O autorici: Celeste Ng odrasla je u Pittsburghu u Pennsylvaniji i Shaker Heightsu u Ohiju. Studirala je na Sveučilištu Ohio i magistrirala na Sveučilištu Michigan. Njezin prvi roman, Sve što vam nikad nisam rekla, izabran je za najbolju knjigu na amazon.com 2014. i osvojio je nagrade Hopwood, Massachusetts Book Award i Alex Award (nagradu američkih knjižnica), kao i nagradu APALA-e, društva knjižničara azijsko-pacifičkog podrijetla. Godine 2016. dobila je stipendiju savezne agencije National Endowment for the Arts. Hrvatske je čitatelje zadivila drugim romanom Mali požari posvuda objavljenim 2018. Celeste trenutno živi u Cambridgeu u Massachusettsu.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.