Znanje donosi roman autorice bestselera "Sve, baš sve", Nicole Yoon u kojem se isprepliću prava ljubav i fizika. Uživajte u ljubavnom pismu svemiru i svim česticama zvjezdane prašine od kojih su sazdane želje i snovi

 knjiga i sunce je zvijezda

Daniel je američki tinejdžer korejskog porijekla koji je upravo krenuo na razgovor s čovjekom koji bi ga mogao preporučiti za upis na Yale. Iako sanja o tome da postane pjesnik, zbog roditelja misli da mora studirati medicinu. Natasha je djevojka s Jamajke koja se uvijek u svemu oslanja na znanost i koju se američke vlasti upravo spremaju deportirati.

Autorica uspijeva istkati dojmljive kratke priče iz perspektive čak i sporednih likova (odvjetnik za doseljenička pitanja koji se zaljubio u svoju tajnicu, zaštitarka na rubu samoubojstva, pijani vozač koji je umalo pregazio Natashu), a u glavnu ljubavnu priču o Danielu i Natashi ubacuje i esejističke odlomke u kojima se govori o ozbiljnim temama kao što je povijest odnosa prema crnačkoj rasi kroz priču o kosi. Daniel i Natasha slučajno se susreću jednoga jutra i do kraja dana taj im susret mijenja život.

"I Sunce je zvijezda" napisan je kao svestrani rječnik pojmova koji ima doticaja i s pričom o Romeu i Juliji, ali i s modernim klasikom romantičnih komedija, "Jedan dan" Davida Nichollsa. No temelj je svega veza koja se stvara između Daniela i Natashe, koji tijekom svega 12 sati poznanstva prolaze kroz "36 pitanja o ljubavi", ali i zagonetka na koju njih dvoje na kraju nailaze, kada spoznaju da ih je svemir spojio samo zato da bi ih razdvojio.

O autorici: Nicole Yoon odrasla je na Jamajci i u New Yorku. Trenutno živi u Los Angelesu, sa suprugom i kćeri. Njezin je prvi roman Sve, baš sve koji je ilustrirao njezin suprug David Yonn, pisac i dizajner, doživio podjednako velik uspjeh i kod čitatelja i kod kritike, istovremeno dospjevši među finaliste nacionalne nagrade za književnost za mlade i na prvo mjesto ljestvice bestselera New York Timesa.

Izdavač: Znanje
Cijena: 99 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.