Sonia Choquette istodobno se suočila sa smrću dvoje bliskih ljudi, raspadom braka i izdajom bliskih suradnika. Iako svjetski priznata duhovna učiteljica i iscjeliteljica, gubitak i patnju proživjela je duboko i bolno poput svih drugih ljudi. Pokušavši prikupiti djeliće svoga života, okreće se drevnoj praksi i kreće na 800 kilometara dug hodočasnički put Camino de Santiago

sonia choquette, hodočašće duše

Tjelesni i duševni napori s kojima se suočila otvorili su put duhovnoj obnovi. Sonia je u svojoj duši pronašla snage da oprosti drugima, ali i sebi za sve stare povrede i boli. U ovoj iskrenoj i toploj knjizi dijeli s nama trenutke patnje, ljepote i humora. Njeno je iskustvo duboko osobno, ali mudrost koju donosi je univerzalna i dotiče skriveno mjesto u svima nama.

O autorici: Sonia Choquette priznata je diljem svijeta kao autorica, duhovna učiteljica, predavačica i savjetnica za razvoj šestog čula. Autorica je brojnih svjetskih bestselera o intuitivnom buđenju, osobnom i kreativnom razvoju od koji su kod nas u izdanju Planetopije prevedeni "Put srca", "Intuicija" i "Zamoli svoje duhovne vodiče". Njena djela objavljena su u više od četrdeset zemalja i prevedena na trideset i sedam jezika, što je čini jednom od najčitanijih autorica i stručnjakinja u njezinu području rada. Zbog njezinih jedinstvenih sposobnosti njezino je iskustvo traženo diljem svijeta pa pojedincima i organizacijama pomaže znatno poboljšati njihovo funkcioniranje.

„Nikada ničemu nisam dopustila da me zaustavi, da me uspori, da mi stane na put ili da me stjera u kut te sam druge poučavala postupati isto, neustrašivo se suočavati sa životom umjesto bježanja ili dopuštanja da nas svlada. Odnosno, tako sam postupala sve dok mi odjednom, u šest tjedana, nisu nenadano umrli otac i brat... i tada se moj život raspao. Sve ono za što sam smatrala da sam se uzdignula iznad toga, nadmudrila to i čemu nisam dopuštala da me muči, odjednom se svalilo na mene i ostala sam živa zakopana u lavini tuge, žalosti i boli. Nijedno od pomagala koja sam u prošlosti koristila nije mi pomoglo osjećati se bolje ili pronaći uporište. Svladana sramom i osjećajem osobnog neuspjeha, zaključila sam da više ne mogu poučavati ni savjetovati druge. Umjesto toga morala sam se vratiti u stanje novicijata – suočiti se sa svom nesrećom i boli za koje sam smatrala da sam ih ostavila za sobom te ispočetka naučiti temeljne pouke poniznosti i suosjećanja. To sam uspjela učiniti pomoću prakse hodočašćenja – točnije, prelazeći Camino de Santiago, put od osam stotina kilometara preko Pireneja i sjeverne Španjolske." - citat iz knjige Hodočašće duše

Sonia Choquette predstaviti će svoju najnoviju i najintimniju knjigu ovoga petka, 13. ožujka, u 19 sati, u Makronovi u Zagrebu, Ilica 11/1.

Prijevod: Aleksandra Barlović
Biblioteka: Alter Ego
Izdavač: Planetopija, 2015.
Cijena: 139.00 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.