Zagrebačko ljeto provedite u u hladu tuškanačke šume, uz program suvremenih filmskih hitova i kultnih klasika. Prva polovica kolovoza rezervirana je za aktualne hitove, u rasponu od nagrađivanih drama i zabavnih komedija do visokobudžetnih pustolovina, a druga za Kinoteku u šumi

kino tuskanac

S prvim danima kolovoza kreće Film u šumi, program Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, koji će na Ljetnu pozornicu Tuškanac dovesti selekciju raznolikih filmova, među kojima će svaki ljubitelj filma pronaći nešto za sebe. Prva polovica kolovoza rezervirana je za aktualne hitove, u rasponu od nagrađivanih drama i zabavnih komedija do visokobudžetnih pustolovina, dok je druga polovica rezervirana za Kinoteku u šumi – program filmskih klasika od kojih će mnogi prvi put nakon dugo vremena biti prikazani na velikom platnu.

Brzi i žestoki Jutina Lina

Program je krenuo 3. kolovoza projekcijom španjolske romantične komedije Dok nas vjenčanje ne rastavi redatelja Danija de la Ordene, a nastavlja se trilerom Ostarjeli M. Nighta Shyamalana, zatim Oscarom nagrađenim filmom ceste Zemlja nomada Chloé Zhao, devetim nastavkom franšize Brzi i žestoki Justina Lina te Odredom otpisanih: Nova misija, iščekivanom superjunačkom pustolovinom iz univerzuma DC Comics.

Brzi i žestoki Jutina Lina

U drugi tjedan Filma u šumi, 10. kolovoza, uvodi nas odlična danska humorna drama Još jedna runda Thomasa Vinterberga, a gledat će se i Čuvaj me s leđa 2, akcijsku komediju Patricka Hughesa snimanu i na hrvatskim lokacijama. Na rasporedu je i hvaljeni Zvuk metala Dariusa Mardera, satirična komedija Free Guy Shawna Levyja te uzbudljiv Marvelov superjunački spektakl Black Widow u režiji Cate Shortland.

kino tuskanac

Od 17. do 28. kolovoza na rasporedu je Kinoteka u šumi, program filmskih klasika, koji će na veliko platno tuškanačke šume dovesti Jennifer Beals, Williama Hurta, Malcolma McDowella, Johna Travoltu, Kathleen Turner, Divinea te niz drugih zvijezda uz čije smo antologijske nastupe odrastali i koje uvijek rado gledamo. Detalje o programu bit će objavljeni sredinom kolovoza.

Film u šumi traje do prve polovice rujna, projekcije se održavaju u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama, a više informacije o programu potražite na www.ljepotu.hr.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.