U ponedjeljak, 22. prosinca, posjetitelji će s tržnice Dolac pustiti u nebo 3.000 lampiona s lijepim željama. Lampioni će se moći preuzeti na Dolcu, na dan performansa, već od 18.30 sati uz minimalnu preporučenu donaciju od simboličnih 10 kuna. Vipnet, partner performansa, udvostručit će prikupljeni iznos za potrebeudruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima "Krijesnica"

kapulica i lampioni

Peti, jubilarni performans "Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!" - održat će se održati 22. prosinca na novoj lokaciji, tržnici Dolac. Autor performansa, akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija Kapulica tom je prilikom najavio puštanje 3.000 lampiona s lijepim željama u zagrebačko zimsko nebo.

kapulica i lampioni

"Izuzetno sam sretan što ćemo peti put zaredom moći uživati u predivnoj slici neba ispunjenog lampionima i vizurama mog omiljenog grada. Uvijek poželim da se lampioni puste i sljedeće godine, no povodom petog, jubilarnog performansa pripremam specijalno iznenađenje za sve posjetitelje te se nadam da će mi lampioni ovu posebnu želju i ostvariti. Ne propustite biti na Dolcu u ponedjeljak, 22. prosinca u 20 sati i svjedočiti jednom od najljepših prizora te trenutaka sreće i zajedništva.", izjavio je autor performansa Krešimir Tadija Kapulica.

kapulica i lampioni

Osim veličanstvene atmosfere, blagdanskih emocija i zajedništva koje "Kapulica&Lampioni" svake godine omoguće svim posjetiteljima, ove je godine performans dobio i humanitarnu notu. Građani će lampione moći preuzeti na Dolcu, na dan eventa, već od 18.30 sati uz minimalnu preporučenu donaciju od simboličnih 10 kuna. Vipnet, kao partner performansa, udvostručit će prikupljeni iznos za potrebe "Krijesnice", udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.