Redatelj Ron Howard i glumac Tom Hanks po treći puta surađuju u filmu snimljenom prema svjetskom bestseleru Dana Browna!

inferno film

Danas službeno započinje snimanje avanturističkog hita INFERNO, trećeg po redu nastavka filmskog serijala o Robertu Langdonu čija su prva dva nastavka na svjetskim kino blagajnama utržila preko 1,2 milijarde dolara. Službena kino distribucija filma u domaćim i svjetskim kinima predviđena je za listopad 2016. godine.

U filmu INFERNO dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar Tom Hanks po treći puta reprizira ulogu Roberta Langdona. Njemu će se u ovom nastavku pridružiti svjetski poznati glumci koji uključuju Felicity Jones (nominiranu za nagradu Oscar ove godine za ulogu u remek-djelu "Teorija svega"), Irrfana Khana, Omara Syja, Bena Fostera i Sidse Babett Knudsen. Film će režirati Ron Howard (dobitnik nagrade Oscar za najbolju režiju filma "Genijalni um"), a producirati Brian Grazer i Ron Howard. Scenarij potpisuje David Koepp, a temeljen je na istoimenom bestseleru uglednog autora Dana Browna. Izvršni producenti filma su David Householter, Dan Brown, Anna Culp i William M. Connor.

Radnja filma INFERNO nastavlja pratiti avanture harvardskog tumača simbola na kino platnima diljem svijeta: kada se Robert Langdon probudi u talijanskoj bolnici s amnezijom, udružuje snage s doktoricom Siennom Brooks za koju se nada da će mu pomoći prisjetiti se vlastite prošlosti i spriječiti luđaka koji je naumio svijet zaraziti globalnom kugom koja je povezana s Danteovim "Paklom".

"Uzbuđen sam i veselim se početku produkcije našeg trećeg filma o Robertu Langdonu. Publika diljem svijeta pokazala je da voli gledati njegove avanture, a INFERNO u svojoj radnji sadržava još više intriga i akcije.", izjavio je redatelj Ron Howard. Film INFERNO snimat će se na stvarnim lokacijama na kojima se odvija radnja priče, a koje uključuju Firencu, Veneciju i Budimpeštu.

Avanturistički hit INFERNO u domaćim i svjetskim kinima očekuje se u listopadu 2016. godine!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.