Jeste li znali da je duga brada nekada predstavljala moć i bogatstvo, a brkovi junaštvo i hrabrost, kako je nastala poslovica „puna šaka brade“, što znači „uhvatiti boga za bradu“?

puna saka brade

Etnografski muzej u suradnji s The Barbers – timom, priprema projekt „Puna šaka brade“. Naime, 2. rujna u Etnografskom muzeju se u 19 sati otvara izložba „Puna šaka brade“ kojom se otkrivaju potpuno novi pogledi na ono što nas svakodnevno okružuje – bradu!

Prilika je to da vidite „u živo“ starozagrebačku brijačnicu s kraja 19. stoljeća, baš onakvu u kakvoj je radio i kultni hrvatski brijač Meštar – Boris Dvornik u Velom mistu. Posjetitelji će se u muzeju moći obrijati na način kako se to nekada radilo te zaplesati uz retro zvuke naše glazbene scene. Izložba je otvorena do 20. studenoga 2016.

puna saka brade

Suradnja Muzeja s The Barbers- timom frizera i entuzijasta koji svojim djelovanjem promoviraju i čuvaju zaboravljenu tradiciju brijačnica, rezultirala je i brojnim zanimljivim popratnim događanjima i radionicama. Plesna grupa Back to Swing, Škrgetić šeširi, Old Timer klub Hrvatska, Vespa klub Hrvatska, Go Retro i drugi, upotpunit će glazbeni program čiji će vrhunac biti 16. i 17. rujna u parku na Trgu Mažuranića.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.