Zagreb je sve bogatiji preslatkim, "autorskim", originalnim malim kafićima i zalogajnicama, od kojih svaka ima svoju osobnost i atmosferu. Početkom rujna svoja je vrata otvorio još jedan prekrasan kafić u Tkalčićevoj 84, Café Sjedi 5, čiji je vlasnik Andrej Gržančić cijelu priču osmislio kroz ekološki osviještenu filozofiju, ukusne domaće zalogaje, fina craft piva, domaće sokove i - za kavoljupce - šareni coffee art - prekrasno ukrašenu kavu koju ćete voljeti i piti i fotkati

cafe sjedi 5

Preslatko uređen interijer, s namještajem od drveta i eko-materijala te čarobna, zelenilom bogata, terasa - prvo je što ćete primijetiti kada dođete u novo zagrebačko it-mjesto - Café Sjedi 5. Ovaj osebujan kafić nalazi se u Tkalčićevoj 84 i nudi cijeđene sokove, domaće ledene čajeve, craft pivo, vrhunska vina iz Istre te jednostavnu, ali ukusnu hranu poput snackova s namazima koji sadrže puno povrća. U ponudi su i kruh s domaćim pekmezom, palačinke, bruskete i nachos čips, istarske masline i maslinovo ulje te istarski kravlji i ovčji sir. Svi ovi sastojci stižu s Malog placa s Tavana, a gosti, uz hranu i piće, mogu proučiti i pločicu s pričom o dobavljačima i onome što jedu i piju. Za ljubitelje kave i coffee arta, tu su preslatke kave šareno i bogato ukrašene, koje ćete voljeti piti, ali i fotografirati.

cafe sjedi 5

cafe sjedi 5

cafe sjedi 5

cafe sjedi 5

Vlasnik Andrej Gržančić osmislio je svoj kafić kao mjesto u kojem ćemo s polica u kafiću moći razmjenjivati knjige, jesti kvalitetno i domaće te se vratiti i nekim napitcima koje su nam spravljale naše bake, poput mlijeka s kakaom i medom; no prvenstveno kao mjesto u koje ćemo se uvijek vraćati zbog ugodne atmosfere i posebne priče.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.