Boja obrva bi trebala biti jednaka ili nijansu-dvije svjetlija ili tamnija od vaše kose. Ako ste brineta, obrve mogu biti nijansu svjetlije, ako ste plavuša-nijansu, dvije tamnija. Moja topla preporuka je popunjavati i iscrtavati obrve sjenilom. Gotovo svaki kozmetički brend na tržištu ima u ponudi sjenila koja su namijenjena isključivo za obrve. Zašto sjenilo, a ne olovka? Zato što sjenilo savršeno prirodno izgleda na obrvama

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks

Već sam pisala o savršenim obrvama, ali s obzirom da vrlo često, zapravo prečesto, čujem od djevojaka i žena izjave poput: "grozne su mi obrve", "potpuno nejednako rastu", "lijeva mi je drugačija od desne", "pretanke su", "predebele su", "ne znam ih oblikovati"... Kada im oblikujem, popunim i iscrtam obrve, oduševljene su rezultatom! Evo stoga da još malo "utvrdimo gradivo".

Njegovane i idealno oblikovane obrve mogu vam ujutro uštedjeti vrijeme za šminkanje, one zaokružuju i otvaraju vaše lice. One se mogu činiti bez značaja na prvi pogled, ali kada obratite pozornost na detalje, shvatite da oblik vaših obrva može bitno utjecati na cjelokupan izgled. Idealan oblik obrva razlikuje se, dakako, od jedne osobe do druge zato što imamo različite crte lica. Njegujte i održavajte prirodan izgled svojih obrva. Najčešće su savršene obrve baš one koje imate. Žene često griješe s idejom da je apsolutno potrebno ponovno iscrtavanje oblika obrva, kada je zapravo glavni cilj pronaći njihove prirodne linije i poboljšati ih. To znači iščupati višak dlačica i nacrtati, odnosno ispuniti mjesta gjde su rjeđe ili ne rastu.

Načini čupkanja

Postoji nekoliko tehnika čupanja obrva: pincetom, koncem (vrlo popularno u posljednje vrijeme) ili toplim voskom. Znate li same, odnosno, imate li dovoljno iskustva i točno znate kako bi vaše obrve trebale izgledati, počupajte višak dlačica same pincetom. Naročito ako su svjetlije, tanje i rjeđe. Ako još niste isprobale, isprobajte čupanje obrva koncem jer je bezbolno, brzo i učinkovito za svaku vrstu dlake. Svakako preporučam, ali to vam mora raditi stručna osoba! Za one guste, deblje obrve čija je dlaka čvrsta, savšeno je čupanje toplim voskom, odnosno trakicama. To svakako prepustite stručnoj osobi u kozmetičkom salonu. Ovakvim čupanjem također ćete dobiti savršene obrve ravnih linija.

oblikovanje obrva

Oblikovanje i mali trikovi

Sada treba utvrditi koji je oblik pogodan za vas. Na primjer, zaobljene obrve imaju tendenciju „zasladiti" lice. Ako ih ostavite preduge i padaju, izgledat ćete žalosno i starije. Za oči koje su postavljene blizu, trebali biste početi čupanje malo dalje od unutarnje linije. Ako su vam oči široko postavljene, ne čupajte unutarnje kutove obrva, već ih popunite i malo proširite sjenilom za obrve. Ako je vaš oblik obrva predugačak, to možete ispraviti pincetom. Ako su prekratke, možete ih produžiti. Ako imate visoko čelo neka obrve imaju veći luk, čelo će se doimati niže. Kod niskog čela obratno, odnosno što manji luk. Ako imate malo lice s nježnim značajkama, guste obrve vam nikako neće pristajati. Također, ako su vam obrve niske, blizu očiju, prostor između obrva i gornje trepavice je mali, tako da bi obrva trebala biti tanja i više zaobljena.

Nijanse i iscrtavanje

Boja obrva bi trebala biti jednaka ili nijansu-dvije svjetlija ili tamnija od vaše kose. Ako ste brineta, obrve mogu biti nijansu svjetlije, ako ste plavuša-nijansu, dvije tamnija. Moja topla preporuka je popunjavati i iscrtavati obrve sjenilom. Gotovo svaki kozmetički brend na tržištu ima u ponudi sjenila koja su namijenjena isključivo za obrve. Zašto sjenilo, a ne olovka? Zato što sjenilo savršeno prirodno izgleda na obrvama. Ono se nanaša koso rezanim kistom tvrdih dlačica koji ujedno i češlja obrve. Intenzitet ili jačina sjenila ovisi o količini i intenzitetu makeupa koji imate na licu. Znači, ako ste nježno našminkane, naravno da ćete nježno i blago popuniti i iscrtati obrve. Imate li pak jaki i glamurozni makeup, dozvolite da vam i obrve budu izraženije. Nakon što ste obrve oblikovali, jedina stvar koju morate učiniti je održavati savršenu formu čupanjem novih dlačica.

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.