Američka tvrtka AminoGenesis je prva firma u svijetu koja je proizvela kozmetiku na bazi aminokiselina i to 17 vrsta. Aminokiseline pored građevne ulogu imaju izuzetno važnu ulogu da stanice normalno funkcioniraju i čuvaju kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Pri tome zadržavaju vodu što jedna od njihovih uloga i sprječavaju gubitak vode iz kože. Svi proizvodi ove firme su nevjerojatno dobri, provjereni i pouzdani - ističe dr. Dinko Kaliterna koji ovu kozmetiku preporučuje svojim pacijentima

aminogenesis hrvatska

O kozmetici AminoGenesis i ulozi aminokiselina u očuvanju lijepe i zdrave kože pitali smo spec. dermatovenerologa, vlasnika Poliklinike Poliderma u Zagrebu, Dinka Kaliternu. "Smatram da se radi o jednoj od najboljih kozmetičkih kompanija trenutno. Aminokiseline potiču razvoj novog kolagena uz smanjenje bora. Pigmentacije izazvane suncem se smanje i prevenira razvoj novih pigmentacija. Bitna je protupalna uloga aminokiselina koje smanjuju upalu što je pogotovo bitno kod akni i rosaceje. Isto tako kod iritacije i oštećenja kože aminokiseline odmah uklanjaju oštećenje i umiruju kožu. Aminokiseline pored građevne ulogu imaju izuzetno važnu ulogu da stanice normalno funkcioniraju i čuvaju kožu od štetnih vanjskih utjecaja. Pri tome zadržavaju vodu što jedna od njihovih uloga i sprječavaju gubitak vode iz kože. Svi proizvodi ove firme su nevjerojatno dobri, provjereni i pouzdani.", objašnjava dr. Kaliterna ulogu aminokiselina za zdravlje kože.

aminogenesis hrvatska

Iz spektra kozmetičkih proizvoda unutar AminoGenesis linije dr. Kaliterna posebno izdvaja Really, Really Clean Gel za pranje lica koji rješava mnoge kožne probleme: "Teško je izdvojiti koji je proizvod najbolji, no najviše me se dojmio "Really, Really Clean" gel za pranje lice zbog brojnih mogućnosti primjene, rezultatima koje daje i brzine kojom se vide rezultati. Gel je prvenstveno namijenjen za pranje i čišćenje lica tj. skidanje šminke. Do sada su micelarne otopine bile najbolje za to. Nevjerojatno je kako gel temeljito očisti lice od šminke i temeljito očisti pore što je od presudne važnosti kod akni. Pri tome koži daje vlažnost. Odmah nakon prvog pranja koža bude meka i nježna kao svila. Gel regulira rad lojnih žlijezda da se smanji proizvodnja masnoća lica. Sva oštećenja kože posebno izazvana suncem se uklone i poprave. Gel se nanosi ujutro i navečer na lice na ovlaženo lice i drži 2-4 minute po mogućnosti uz nježno masiranje te potom ispere. Moji klijenti su donosili povratno brojne korisne informacije u vezi gela i mogućnosti primjene koji su mu zvučale više nego nevjerojatne. Mnogi su koristili gel i za tijelo pogotovo kod suhe kože te koža više nije bila tako suha. Drugi su naveli da im se kvaliteta kože oštećena suncem pogotovo na dekolteu i rukama znatno popravila primjenom gela. Da su koristili laser za tu svrhu trebao bi im kredit. Potom sam i ja isprobao taj famozni gel u kojeg sam se odmah zaljubio i uvjerio da je to sve istina. Ja ga koristim kod brijanja te ga savjetujem za pranje kože pogotovo kod osoba s osjetljivom i suhom kožom. Nije prošlo dugo vremena te sam otkrio brojne primjene gela: akne, rosaceja, suha koža, psorijaza, neurodermatitis, pomlađivanje kože oštećene suncem, mašćenje lica, smanjivanje crvenila kože kod upalnih stanja (akne, urasle dlake...), crvene strije, smanjivanje pigmentacija... Ne želim reći da će gel navedena stanja izliječiti tj. nego će pomoći da se navedena stanja poprave.", objašnjava dr. Kaliterna.

aminogenesis hrvatska

Kozmetika AminoGenesis dostupna je:

Poliklinika Poliderma, Dr. Dinko Kaliterna, Dolac 1 Zagreb
Dermatološka ordinacija Dr. Jadranka Markušić, Opatija
Derma Kosović, Dr. Tedi Kosović, Split
City Wellness Life, Špansko, Drage Gervaisa 1, Zagreb

www.aminogenesis.eu

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.