Novi miris kuće Balenciaga koji je lansiran ovih dana, poseban je događaj u svijetu pariške visoke mode. Istinski nektar, nazvan Balenciaga Paris, naći će se na širokom tržištu 1. veljače 2010. godine

balenciaga parisKreator Nicolas Ghesquière, umjetnički direktor branda više od desetljeća, koji se prije njegovog dolaska bio sasvim ugasio nakon smrti čuvenog Balenciage 1968. godine, ne samo da je obnovio tvrtku nego ju je učinio jednom od najuspješnijih u struci. „Najprije je trebalo pronaći pravi potpis slavnoga Balenciage. Već 12 godina kreiram odjevne kolekcije pa smatram kako je vrijeme prijeći na druga ostvarenja. Miris je prvi iz već unaprijed pripremljene serije", objasnio je Ghesquière.

Direktor Ghesquière izradu mirisa povjerio je Olivieru Polgeu, koji je mirisnu kompoziciju utemeljio na svježini ljubičica, papra, planinskog drveća... Nektar je „snažan i senzibilan" kaže stilist, a upravo su to dvije posebnosti koje utjelovljuje francuska glumica Charlotte Gainsbourg, muza mirisa Balenciaga Paris.

„Sasvim je razumljivo da sve traženija glumica, kći velikoga Gainsbourga, bude ambasadorica proizvoda", naglasio je Ghesquière.

Balenciaga Paris će na tržište izaći u bočicama od 50ml za 75 eura, a veće pakiranje, od 75 ml se cijeni 94 eura. Linija je upotpunjena gelom za tuširanje i mlijekom za tijelo, a cijene su im 37, odnosno 40 eura.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.